Staking! Morgen rijdt er vrijwel geen enkele trein in Noord-Holland

Staking! Morgen rijdt er vrijwel geen enkele trein in Noord-Holland

Het wordt voor mensen die normaal met de trein reizen een vervelende dag morgen. Want het NS personeel staakt morgen. En dat betekent: vrijwel geen treinen die op en neer rijden in Noord-Holland. Niet fijn, maar wel logisch.

"Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal," aldus de NS.

"Station Schiphol Airport blijft tijdens deze actiedag voor noodzakelijke reizen bereikbaar. Er is beperkt treinverkeer tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal," gaat de NS verder.

Maar in heel veel andere gevallen geldt op deze derde stakingsdag: nope. Niets te zien. Geen trein die rijdt.

Natuurlijk is het niet fijn. En ik heb normaal gesproken heel weinig met georganiseerde stakingen en vakbonden. Maar we leven nu in zulke geschifte tijden dat het het NS-personeel eigenlijk gewoon niet anders kan.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De economie tankt, de inflatie stijgt razendsnel, het leven wordt met de dag duurder, maar de lonen stijgen niet of nauwelijks mee, terwijl mensen wel gedwongen worden hard te werken. Zo'n situatie is gewoon niet haalbaar. Er moet dan iets gebeuren.

En ja, soms kun je dan alleen iets afdwingen via stakingen. Dat is ongemakkelijk voor gewone mensen - voor burgers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer om naar het werk te gaan. Maar het kan niet anders. Het NS personeel kan, als het geen significante loonsverhoging krijgt, gewoon niet voor hun eigen gezinnen zorgen. En dat is volstrekt onacceptabel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties