shutterstock 1920570512

Nederland pleegt economisch zelfmoord: inflatie schiet naar 10,3%

Economieaug 04 2022, 11:44
Het gaat economisch helemaal mis in Nederland. Uit de consumentenprijsindex blijkt namelijk dat de inflatie in juli maar liefst 10,3 procent bedroeg. Dat is het hoogste inflatiecijfer sinds 1975, en het betekent dat steeds meer mensen financieel in de problemen komen.
Zoals GeenStijl het terecht verwoordt, "Uw koopkracht verdampt harder dan onze uitgedroogde meren en het einde van deze harakiri van de eigen portemonnee is nog niet in zicht." En let wel, het gaat niet om luxeproducten. Nee, de grootste stijgers zijn de basisbehoeften. Energie. Voedsel. Elektriciteit en gas stegen bijvoorbeeld maar liefst met 108 procent. Ja, dat lees je goed: 108%. Honderdacht procent. Dat zijn ronduit schokkende cijfers. 
De prijzen van voedsel stegen minder snel, maar nog steeds hebben we het over 12,3%, wat inhoudt dat heel veel mensen het enorm lastig gaan krijgen om de wekelijkse boodschappen te betalen. Want nee, het einde van deze inflatiecijfers - wat betreft eten en drinken - zijn óók nog niet in beeld.
Denk daar even over na, en sta er dan ook meteen bij stil dat a) de staat boeren (voedselproducenten!) de oorlog heeft verklaard en b) dat ze het al een paar maanden over een mogelijke internationale voedselcrisis hebben. Dan begrijp je pas écht waar we naartoe gaan, en wat de impact voor het gemiddelde Nederlandse huishouden wordt.
Natuurlijk zíj́n er al horden gezinnen die niet of nauwelijks meer rondkomen door de inflatie die we nú zien. Mensen houden de hand op de knip, stappen over op goedkoper voedsel, en eindigen straks vrijwel zeker bij fastfood, omdat dat wél te betalen is. Dat gaat natuurlijk weer een enorme impact hebben op de volksgezondheid. Gek genoeg hoor je de regering daar niet over. Dit terwijl ze de afgelopen twee jaar zogenaamd geobsedeerd zijn geweest door de gezondheid van het volk. Ahem.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nederlanders worden financieel gewoon kapotgemaakt - en het maakt onze regering geen barst uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten