Mahir Alkaya (SP) gaat los op knettergekke Barbara Baarsma: 'Elites offeren gewoon volk op. Vernederend'

Mahir Alkaya (SP) gaat los op knettergekke Barbara Baarsma: 'Elites offeren gewoon volk op. Vernederend'

Net als elk ander weldenkend mens is Mahir Alkaya woedend op Barbara Baarsma. Het Tweede Kamerlid voor de SP vindt namelijk dat de Rabobank-econome bewijst dat zij en haar mede-rijken het gewone klootjesvolk maar wat graag opofferen om zélf hun levensstijl te kunnen behouden. "Vernederend," vindt Alkaya.

Gisteren stelde Barbara Baarsma van de Rabobank voor dat er een CO2-budget komt voor iedereen, maar te beginnen in Nederland. Wij moeten dan het 'goede' voorbeeld geven, ofzo. Het is sowieso al een gestoord idee, maar wat het nog erger maakte is dat mevrouw óók zei dat de rijken dan budget kunnen kopen van 'de armen,' die tóch geen geld hebben om, zeg, op vliegvakantie of iets dergelijks te gaan. Say hello to the new feudal system.

Mahir Alkaya van de SP is dan ook woedend. De socialist vindt Baarsma's voorstel geschift. Let wel, niet omdat hij begrijpt dat klimaatverandering sowieso zo erg is opgeklopt dat het feitelijk een hoax is, maar omdat de rijken weer eens van plan zijn de rest van de samenleving droog te zuigen. Inderdaad, net als parasieten.

"Laten we het zeggen zoals het is: De elite is op zoek naar manieren om klimaatopwarming te stoppen, zonder dat zij hun eigen levensstijl willen aanpassen," aldus Alkaya. "Dus moet de rest vrijheid inleveren, voor een zakcentje, zodat zij hun gang kunnen blijven gaan. Vernederend."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Dat is natuurlijk geen woord te veel gezegd. Types als Baarsma - met d'r lege ogen - vinden werkelijk dat zij als elite ver verheven zijn boven het gewone klootjesvolk. Stikstof is geen 'crisis' voor ze, maar een excuus om de samenleving totaal te hermaken, en dat 'klootjesvolk' terug aan de bedelstaf te brengen. Maar let op, waar de onderklasse in de middeleeuwen in ieder geval nog religie had om op terug te vallen is ons zelfs dát afgenomen. Wij moeten een totaal leeg leven hebben. We mogen overleven. Net. Nauwelijks. Maar zij, zij mogen genieten. Want zij zijn de 'natuurlijke elite' vinden ze zelf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties