Grondlegger Extinction Rebellion: 'Holocaust was gewoon één van de zwarte bladzijdes. Duitsers moeten het loslaten'

Grondlegger Extinction Rebellion: 'Holocaust was gewoon één van de zwarte bladzijdes. Duitsers moeten het loslaten'

Roger Hallam is één van de mensen achter Extinction Rebellion. Dat is de radicale actiegroep die harde klimaatacties pleegt - waaronder het vernielen van kunst. Deze Deuger zegt nu dat er opgehouden moet worden te praten over de Holocaust omdat het slechts één van de vele zwarte bladzijdes was in de geschiedenis van de mensheid.

Hallam gelooft dat de houding van de Duitsers ten opzichte van de Holocaust hen tegenhoudt. "De extremiteit van een trauma kan een verlamming veroorzaken om er daadwerkelijk lessen uit te trekken," aldus deze linkse Deuger in een interview met Die Zeit.

Volg mij op Twitter.

In het gesprek verwees de 53-jarige Brit verschillende keren naar de Holocaust. Je gaat bijna denken dat hij er licht mee geobsedeerd is.

"Feit is dat miljoenen mensen in de loop van de geschiedenis regelmatig onder wrede omstandigheden zijn omgekomen," zei Hallam. Daarbij haalt hij het voorbeeld aan van de Belgen die "eind 19e eeuw naar Congo trokken en het decimeerden."

Wat hij dus eigenlijk zegt is dat we niet zoveel moeten zeuren over de Holocaust. Oké, het was niet fijn. Het was zelfs vreselijk. Maar het was volgens hem niet uniek.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Een vraagje: waar zijn al die antisemitisme roepers nu? Als iemand die rechts is iets zegt dat met héél veel creativiteit enigszins negatief uitgelegd kan worden springen ze er bovenop en schreeuwen ze dat het zo niet kan, dat partijen verboden moeten worden, websites in de ban, etc.

Misschien dat ze nu dan iets kunnen zeggen over deze uitspraken van Hallam? Of vinden ze het toch allemaal wat minder relevant als degene die ultracontroversiële uitspraken doet het klimaatevangelie aanhangt? Deugt zo iemand dan opeens wél?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties