1024px BathXR 4 49141616708

Grondlegger Extinction Rebellion: 'Holocaust was gewoon één van de zwarte bladzijdes. Duitsers moeten het loslaten'

Buitenlanddec 01 2022, 19:00
Roger Hallam is één van de mensen achter Extinction Rebellion. Dat is de radicale actiegroep die harde klimaatacties pleegt - waaronder het vernielen van kunst. Deze Deuger zegt nu dat er opgehouden moet worden te praten over de Holocaust omdat het slechts één van de vele zwarte bladzijdes was in de geschiedenis van de mensheid.
Hallam gelooft dat de houding van de Duitsers ten opzichte van de Holocaust hen tegenhoudt. "De extremiteit van een trauma kan een verlamming veroorzaken om er daadwerkelijk lessen uit te trekken," aldus deze linkse Deuger in een interview met Die Zeit. 
In het gesprek verwees de 53-jarige Brit verschillende keren naar de Holocaust. Je gaat bijna denken dat hij er licht mee geobsedeerd is.
"Feit is dat miljoenen mensen in de loop van de geschiedenis regelmatig onder wrede omstandigheden zijn omgekomen," zei Hallam. Daarbij haalt hij het voorbeeld aan van de Belgen die "eind 19e eeuw naar Congo trokken en het decimeerden."
Wat hij dus eigenlijk zegt is dat we niet zoveel moeten zeuren over de Holocaust. Oké, het was niet fijn. Het was zelfs vreselijk. Maar het was volgens hem niet uniek
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Een vraagje: waar zijn al die antisemitisme roepers nu? Als iemand die rechts is iets zegt dat met héél veel creativiteit enigszins negatief uitgelegd kan worden springen ze er bovenop en schreeuwen ze dat het zo niet kan, dat partijen verboden moeten worden, websites in de ban, etc.
Misschien dat ze nu dan iets kunnen zeggen over deze uitspraken van Hallam? Of vinden ze het toch allemaal wat minder relevant als degene die ultracontroversiële uitspraken doet het klimaatevangelie aanhangt? Deugt zo iemand dan opeens wél?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten