Marokkanen zetten grote steden weer in de fik. Aboutaleb: 'Ach joh, dit waren geen rellen'

Marokkanen zetten grote steden weer in de fik. Aboutaleb: 'Ach joh, dit waren geen rellen'

De PvdA-burgemeester van Rotterdam vindt dat we niet te veel moeten zeuren over de rellen van Marokkaans-Nederlandse jongeren na de overwinning van 'hun' Marokkaanse elftal op België bij het WK in Qatar. Want, zegt Ahmed Aboutaleb, eigenlijk waren het helemaal geen rellen. Nee. Het was een klein opstootje. Een beetje drukte. Da's alles. En juist op het moment dat hij dat zegt gaat het tuig weer los. Want Marokko heeft zich geplaatst voor de achtste finales.

Your lying eyes are deceiving you! Dat is wat de burgemeester van Rotterdam zegt. Want iedereen die zag wat er gebeurde in Brussel, Rotterdam, Den Haag, Antwerpen en Amsterdam weet: het waren Marokkaanse reljongeren die los aan het gaan waren. Aan het rellen. Auto's werden in brand gestoken. Agenten werden uitgedaagd. Winkels werden kort en klein geslagen.

Volg mij op Twitter.

Maar dat klopt allemaal niet, zegt Aboutaleb. Nee. Het was "een verstoring van de openbare orde," en daar is alles wel mee gezegd, vindt hij.

"In België waren rellen meer aan de orde, die zijn uitgebleven in Rotterdam. Ik ben blij dat rellen zoals op de Coolsingel ons bespaard zijn gebleven," aldus de burgervader. "Het waren gewoon drommen mensen en het sloeg om door beelden uit Brussel."

Dus oké, misschien dat er wel rellen waren in Rotterdam. Maar dan toch zeker niet in Rotterdam. Daar was het gewoon lekker gezellig en druk op straat.

Ondertussen - en dit zal Aboutaleb vast doen schrikken - is het WEER 'onrustig.' Want Marokko heeft vandaag van Canada gewonnen en heeft zich daarmee geplaatst voor de achtste finales op het WK.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Waar wij Nederlanders elkaar dan een hand geven en feliciteren laten Marokkaanse jongeren blijkbaar hun vreugde zien door hele steden in de hens te zetten. Zo ook nu. In de Schilderwijk is de ME al ingezet, in Lombok gaat het helemaal mis, en natuurlijk is het ook 'feest' (haha!) in Rotterdam en Amsterdam.

In die laatste steden "zijn enkele straten afgezet" om "te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt." Maar wat Aboutaleb betreft is dat allemaal volkomen normaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer