Hypocriete witte vent Erik Mouthaan viert feest: 'Geen witte mannen meer in fractiebestuur Democraten!'

Hypocriete witte vent Erik Mouthaan viert feest: 'Geen witte mannen meer in fractiebestuur Democraten!'

RTL Amerika-dingetje Erik Mouthaan is he-le-maal in zijn nopjes. Het fractiebestuur van de Democraten (in het Huis van Afgevaardigden) bestaat vanaf nu namelijk alleen nog maar uit 'minderheden.' "Geen witte mannen meer!" schrijft Mouthaan verheugd.

Hypocrieter dan dit wordt het niet. De man die al jarenlangAmerika correspondent is voor RTL roept heel blij op Twitter dat de fractieleiding van de Democraten voortaan bestaat uit een "zwarte man, witte vrouw en latino man." Met andere woroden: alleen nog maar zogenaamde minderheden (wat in het geval van de 'witte vrouw' natuurlijk ronduit lachwekkend is, maar dat geheel terzijde):

Hypocriete witte vent Erik Mouthaan viert feest: 'Geen witte mannen meer in fractiebestuur Democraten!'

Dit is het soort hypocrisie waar normale mensen echt helemaal gek van worden. Deze eunuch roept heel blij dat er geen "witte mannen" in het fractiebestuur van de Democraten zitten. Wat een zegen! Wat een overwinning! Ge-wel-dig.

Maar wacht eens! Erikje is zelf al jaren en nog eens jaren Amerika-correspondent voor RTL Nieuws. Het is een baan die héél veel mensen maar wat graag zouden hebben, zeker mensen die iets 'gestudeerd' hebben als, zeg, Journalistiek of American Studies. Zal er geen enkele American Studies-bachelor of master zijn met een kleurtje? Of iemand met een 'achtergrond' in de Journalistiek? Een Turk? Een Marokkaan? Een Arabier? Een Surinamer? Iemand uit Curacao?

Volg mij op Twitter.

Natuurlijk wel. Er lopen genoeg minderheden rond die als correspondent zouden kunnen functioneren in Amerika - en die dat ook maar wat graag zouden doen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Aangezien Mouthaan zo begaan is met minderheden en "witte mannen" heel erg vindt stel ik voor dat hij per direct opstapt en zijn functie aan 'iemand met een kleurtje' geeft. Dat lijkt me wel zo eerlijk. Want, laten we eerlijk zijn, een 'witte man' die zo'n geweldige baan heeft, dat kan echt niet meer in deze tijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer