Kijk! 'Een samenzwering? Ja!' Klassieke Iraakse beschaving bewust vernietigd door ISIS én Amerika

Buitenlandaug 04 2022, 15:31
In het vierde millennium voor Christus - 6.000 jaar geleden nu - ontstond er een beschaving in het zuidelijk deel van Mesopotamië. Dat is dus Irak. De naam van die beschaving? Sumer. Opmerkelijk genoeg is er de laatste jaren een groot project geweest om het bewijs van die klassieke beschaving - een voorloper van de oude Perzen, de Grieken, de Egyptenaren én de Romeinen - totaal weg te vagen. Waarom?
Dit is werkelijk een geweldige video over Sumer, de historische beschaving in Mesopotamië. De oude beelden die daar gevonden zijn bewijzen dat die mensen enorm ontwikkeld waren. Dat weten we ook uit teksten die daar gevonden zijn. Het was een beschaving zoals wij die nu nog steeds zouden herkennen. 
De maker van de video was ooit soldaat van het Amerikaanse leger. Hij diende onder meer in Irak. Hij werd soldaat omdat hij zich vrijwillig aanmeldde na 9/11. De oorlog in Irak steunde hij dan ook van harte, maar... tegenwoordig heeft hij een heel andere mening.
Maar dat geheel terzijde. In de video legt de presentator uit waarom alle relikwieën uit Sumer vernietigd worden door ISIS. Die terreurorganisatie ging heel 'strategisch' te werk, aldus de presentator. Dit was niet het werk van een stel barbaren zonder kennis van zaken. Nee, het was een bijzonder bewuste en geplande actie.

Poetin

Wat hem betreft is er dan ook "een samenzwering om Oud Irak te vernietigen." Daarbij citeert de presentator Vladimir Poetin. De Russische president zei in 2015 namelijk dat ISIS "voor het overgrote deel uit huurlingen" bestond.
Obama, zei Poetin, zei toentertijd dat ISIS een groot gevaar vormde voor de regio en de wereldvrede. "Maar wie heeft die organisatie bewapend?" vroeg Poetin zich hardop af. "Wie hebben de Syriërs bewapend die tegen Assad strijden? Wie hebben het noodzakelijke politieke en informatieve klimaat geschapen dat deze situatie gefaciliteerd heeft? Wie pushte voor de levering van wapens naar dit gebied?"
"Begrijpen jullie dan werkelijk niet wie er vechten in Syrië? Het zijn over het algemeen huurlingen. Begrijpen jullie dat ze geld betaald krijgen? Huurlingen vechten voor wie maar meer betaalt. Dus ze bewapenen hen en geven ze een bepaald bedrag. Ik weet zelfs wat de exacte bedragen zijn!"
"Dus zij vechten," ging Poetin verder, "ze hebben de wapens, je kunt er natuurlijk niet voor zorgen dat ze die wapens weer inleveren als het erop zit. Dan ontdekken ze dat een ander bereid is meer te betalen, en dus gaan ze voor die kant vechten. Dan bezetten ze de olievelden. In Irak, in Syrië. Ze halen de olie uit de grond. Die olie wordt gekocht door iemand. Waar zijn de sancties tegen de landen die deze olie kopen? Geloven jullie werkelijk dat de VS niet weten wie deze olie koopt? Dat ze niet door hebben dat het haar eigen bondgenoten zijn die olie van ISIS kopen?"

Genocide

Volgens Bright Insight klopt dat verhaal van Poetin helemaal. Het was een ontdekking die hij deed in Irak en later toen hij en andere soldaten ISIS bestudeerden. "Ik zag dat het écht om huurlingen ging. Ze waren véél te slim, veel te ontwikkeld. Deze mensen waren veel effectiever dan 'een groep boze extremistische moslims.' Dit was een serieuze militaire operatie."
Belangrijker dan dat is, aldus de presentator, dat ISIS er alles aan deed om de Yazidi's (daar hebben we ook al jaren niets meer over gehoord!) totaal te vernietigen. Er was een genocide gaande, "maar de rest van de wereld vond het niet belangrijk." Mannen werden vermoord, kinderen en vrouwen werden tot slaaf gemaakt. "Weet je wie dat doen? Psychopaten. En dat is precies waar een huurlingenleger uit bestaat: uit psychopaten. Uit mensen die bereid zijn onschuldige mensen te doden voor geld."
Een ander punt dat erop duidde dat ISIS uit huurlingen bestond was, aldus de presentator, het feit dat de ISIS-terroristen op grote schaal gebruik maakten van Amerikaanse wapens. "Ze hadden M4's en M16's in plaats van de AK47. Dat zegt heel veel, en valideert Poetins statement dat ze bewapend én betaald werden door anderen."
"Dit was een echte samenzwering," concludeert Bright Insight.
En dan is de vraag natuurlijk: waarom doen die "huurlingen" er vervolgens alles aan om de oude beschaving van Sumer helemaal weg te vagen? Waarom blazen ze alle oude standbeelden op, alle oude gebouwen? Die dingen zijn 6.000 jaar oud. Ze hebben alles overleefd. Maar opeens moeten die gebouwen en beelden er aan geloven.

Demonische kracht

Nou, zegt Bright Insight, het is in ieder geval heel frappant dat de standbeelden in kwestie lamassu heten. Hun grote doel? "Hun afbeelding stoot Het Kwaad af. Het zijn beschermers en bewakers van de koning die hen gemaakt heeft." 
Met andere woorden, de lamassu zouden Sumer beschermd hebben tegen kwade, demonische krachten.
"Het is interessant," aldus de presentator, "dat een groep die werkelijk demonisch overkomt juist déze standbeelden ten koste van alles wil vernietigen."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Goh.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten