Kijk! Japans vliegtuig explodeert en in de fik na landing

Buitenlandjan 02, 11:00
Op de luchthaven Tokyo Haneda heeft zich vandaag een waar spektakel afgespeeld. Een vliegtuig van Japanese Airlines maakte namelijk een rare maar grote crash. Het vliegtuig landde... en toen was er opeens een explosie. Vervolgens vloog het in de fik.
De beelden hiervan zijn online gezet. Als je bang bent om te vliegen, kijk de beelden dan vooral niet. Ze zullen je angsten namelijk absoluut niet kleiner maken. Sterker nog, als je dit ziet denk je waarschijnlijk eerder bij jezelf: 'WTF, ik stap dus NOOIT MEER in zo'n vliegende kist.'
Ben je er nog? Heel goed. Het heeft immers geen zin om je te laten leiden door angst. Trouwens, de kans op een vliegtuigongeluk is kleiner dan de kans op een autoongeluk - en die kans is weer veel kleiner dan een serieus ongeluk in je eigen huis, waar je je veilig en goed voelt.
Daarom zijn hier de beelden:

BOEM!

Als je voorzichtig kijkt zie je dat het vliegtuig zonder problemen landde. Dat lijkt tenminste zo. Het vliegtuig rijdt een stukje verder... maar dan is er opeens een enorme explosie. Die explosie blijft achter, maar het vliegtuig zelf staat direct in de fik.
Let wel, dit is een gewoon passagiersvliegtuig. Inclusief crew zaten er 379 mensen in.
De angst zal enorm zijn geweest. Maar er is goed nieuws. De airliner laat weten dat álle inzittenden veilig geëvacueerd zijn. Het is bijna ongelooflijk om dat te kunnen opschrijven, maar het is dus echt zo. Gelukkig maar. Want op zo'n manier om het leven komen, en dat ook nog eens net na het begin van het nieuwe jaar, is natuurlijk afgrijselijk.

Buiklanding of botsing

De oorzaak van deze merkwaardige explosie en brand? Het is nog niet helemaal duidelijk, maar er zijn momenteel twee scenario's die rondgaan op het internet.
Het eerste scenario is dat het vliegtuig een buiklanding maakte, wat de explosie veroorzaakte. Misschien dus een eigen motor of iets anders van het vliegtuig. Op een gegeven moment leken de vlammen redelijk beperkt te zijn tot het achterste deel van het vliegtuig. Dat zou dat scenario bevestigen.
Het tweede scenario is dat er een klein vliegtuig op de baan stond, mogelijk van de Japanse kustwacht. De grote Airbus A350 zou daar pardoes op zijn ingereden. In dat geval was de explosie afkomstig van het kleinere vliegtuig dat totaal vernield is.
Als je deze videobeelden ziet is het eigenlijk ongelooflijk dat alle inzittenden het overleefd hebben. Kijk ook maar naar deze beelden die op Instagram zijn geplaatst. Zie die vlammen. Zie hoe het vliegtuig er uitziet. Er is alleen nog maar een geraamte van over eigenlijk. Het lijkt helemaal uitgefikt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten