shutterstock 243798025

Knetter! Russische luitenant-generaal dreigt met atoombom: "Heel Nederland zal onder water komen te staan"

Buitenlandjun 05, 18:00
Onlangs heeft luitenant-generaal Andrej Gurulev, parlementslid van de partij Verenigd Rusland, een zorgwekkende verklaring afgelegd op de Russische staatstelevisie. In een gesprek met propagandist Vladimir Solovjov dreigde Gurulev openlijk met een nucleaire aanval op Nederland. Deze uitspraken – zoals opgetekend door de Telegraaf - hebben begrijpelijkerwijs voor opschudding gezorgd.
Volgens Gurulev zou een dergelijke nucleaire aanval verwoestende gevolgen hebben voor Nederland. Hij beweerde dat de dijken en dammen zouden breken, wat zou resulteren in een massale overstroming van het land. "De dammen daar zullen in één keer instorten, alles. Heel Nederland zal onder water komen te staan," zei hij zelfverzekerd. Hij voegde eraan toe dat heel Europa "volkomen dood" zou zijn na een dergelijke aanval. Dit scenario werd door hem als "honderd procent zeker" gepresenteerd.
Gurulev benadrukte ook de strategische betekenis van Nederland in de Europese brandstofvoorziening. Hij beweerde dat tussen de 50 en 60 procent van de Europese brandstofvoorraad zich in Nederland bevindt en noemde het land een "dik doelwit" voor militaire aanvallen. Volgens de generaal zou de aanval binnen een dag kunnen worden uitgevoerd met minimale inzet van Russische kernwapens. Hij stelde dat twee normale kernwapens voldoende zouden zijn om Nederland te vernietigen: "Eén kan worden neergehaald, de tweede zal het doel halen. Dat zal genoeg zijn."
Deze dreigende retoriek komt kort nadat Nederland had aangekondigd dat het de Oekraïense luchtmacht zou toestaan om zijn 24 F-16-straaljagers te gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. De escalatie van spanningen tussen Rusland en Nederland is hiermee een feit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
In Nederland hebben deze dreigementen tot diverse reacties geleid. FVD-leider Thierry Baudet, reageerde op deze uitspraken door opnieuw op te roepen tot vrede met Rusland. In een bericht op Twitter schreef Baudet: “Beste mensen, het is ECHT. Het gebeurt VOOR ONZE OGEN. Kies voor vrede! Kies #FVD.” Baudet is een van de weinige Nederlandse politici die zich openlijk uitspreekt voor een vreedzame oplossing met Rusland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten