shutterstock 2019569756

Aangerichte ravage op Erasmus Universiteit door pro-Palestina demonstranten loopt behoorlijk in de papieren

Binnenlandjun 05, 19:00
De Erasmus Universiteit in Rotterdam is al dagen het toneel van aanzienlijke vernielingen en schade, veroorzaakt door – hoe kan het ook anders – pro-Palestina demonstranten. De schade loopt inmiddels op tot een ton, zo meldt een woordvoerder van de universiteit aan RTV Rijnmond.
Een van de grootste kostenposten betreft het grote scherm op het Erasmus Plaza, dat alleen al negentigduizend euro kost om te vervangen. Dit scherm is door de demonstranten onherstelbaar beschadigd. Daarnaast zijn de muren van het Tinbergen Building beklad met watervaste verf, wat de schoonmaakkosten aanzienlijk verhoogt. Het verwijderen van deze verf is een tijdrovende en kostbare klus, die een significant deel van de resterende schadepost van tienduizend euro vertegenwoordigt.
In de nasleep van de vernielingen doet de universiteit aangiftes bij de politie. De universiteit onderzoekt tevens de mogelijkheden om de kosten te verhalen op de betrokken demonstranten. Deze acties zijn ingegeven door de wens om niet alleen de financiële schade te verhalen, maar ook om een krachtig signaal af te geven tegen dergelijke destructieve protesten.
De demonstranten, die vorige week donderdag samenkwamen op de campus Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan, eisen dat de Erasmus Universiteit alle banden met Israël verbreekt. Ondanks alle vernielingen blijven de demonstranten aanwezig op de campus. Het is onduidelijk of dezelfde personen voortdurend aanwezig zijn of dat zij elkaar afwisselen, maar de aanwezigheid van tenten wijst op een georganiseerde en aanhoudende bezetting.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit heeft aangekondigd strenger op te treden tegen deze demonstranten. Dit houdt in dat bij nieuwe gevallen van bekladding of vernieling direct aangifte zal worden gedaan. Deze aangekondigde maatregelen zijn een duidelijk teken van de universiteit dat zij dergelijke destructieve acties niet langer zal tolereren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten