shutterstock 2304400857

Radicale islam als culturele verrijking: Ryan uit Joure het nieuwste slachtoffer door eerwraak

Binnenlandjun 05, 17:00
De 18-jarige Ryan Al Najjar uit Joure die vorige week is gevonden in Lelystad, is vermoedelijk het slachtoffer van eerwraak. Deze tragische zaak werpt een donker licht op de 'culturele verrijking' die sommige groepen naar Nederland brengen.
Ryan werd het slachtoffer van een middeleeuwse praktijk die totaal haaks staat op onze westerse waarden. Bekenden van de familie suggereren in De Telegraaf dat de moord gepleegd werd omdat haar levensstijl niet strookte met de strikte religieuze opvattingen van haar familie. Vader Khaled, die jaren geleden uit Syrië vluchtte, zou na de moord naar Turkije zijn gevlucht. Dit incident legt pijnlijk bloot hoe sommige elementen van de islamitische cultuur, zoals eerwraak, een directe bedreiging vormen voor de vrijheden en rechten die wij in Nederland hoog in het vaandel hebben.
Eerwraak is een archaïsche praktijk die absoluut geen plaats heeft in onze moderne samenleving. Het feit dat dergelijke zaken nog steeds voorkomen, onderstreept de noodzaak voor strengere integratie- en assimilatiemaatregelen. Dit is niet slechts een incident; het is een symptoom van een diepgeworteld probleem dat aangepakt moet worden. De culturele kloof blijkt vaak onoverbrugbaar, met als gevolg dat wij te maken krijgen met deze afschuwelijke uitwassen. De woorden van Pim Fortuyn worden weer eens onderstreept: ''Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest.''
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
Het Nederlandse rechtssysteem en de samenleving in bredere zin moeten zich wapenen tegen de import van dergelijke schadelijke culturele praktijken. Wij kunnen en mogen niet accepteren dat vrouwen, of welke burgers dan ook, worden vermoord vanwege hun levensstijlkeuzes. Dit vraagt om daadkrachtige maatregelen en een helder signaal dat zulke tradities hier niet thuishoren. In plaats van culturele verrijking, zien we in deze tragische gebeurtenis een verarming van onze waarden en normen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten