macron huilen

Laffe Emmanuel Macron schrijft nieuwe verkiezingen uit na ENORME nederlaag... Maar: hij speelt spelletjes

Buitenlandjun 10, 12:35
Wat een smeerlap, die Emmanuel Macron! Hij heeft nu aangekondigd dat er nieuwe parlementsverkiezingen zullen komen na de vernietigende overwinning van het populistisch-nationalistische Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen bij de Europese Parlementsverkiezingen die gisteren plaatsvonden. "Ik kan niet doen alsof er niets gebeurd is," aldus een sneue Macron. "De opkomst van nationalisten en demagogen is een gevaar voor ons land, maar ook voor ons Europa en voor de plaats van Frankrijk in Europa en de wereld," huilde hij daarop. Wat een pathetisch vertoon van zwakte!
Het lijkt alsof Macron snel handelt, want hij wil dat de eerste ronde al op 30 juni plaatsvindt. De tweede ronde van de nieuwe parlementsverkiezingen moet dan plaatsvinden op 7 juli. Ja, dat gaat snel. Daar zouden onze politici in Nederland inderdaad wat van kunnen leren. Maar wacht eens even, er is iets anders aan de hand.
Macron's ware doel is duidelijk: hij hoopt dat de niet-RN-partijen en hun kiezers samen zullen spannen tegen RN bij de parlementsverkiezingen. Het Franse systeem werkt anders dan het onze; het is vergelijkbaar met de presidentsverkiezingen met twee rondes. In de tweede ronde zijn het de twee belangrijkste/grootste partijen of politici die het tegen elkaar opnemen in een rechtstreekse strijd.
Macron wil de verkiezingsuitslag van gisteren dus snel in de prullenbak gooien. Hij gokt erop dat niet-RN-kiezers wederom samenspannen om RN te verslaan in een tweestrijd, zoals ze deden bij de presidentsverkiezingen enkele jaren geleden, waardoor hij aan de macht kwam. Dit is niets minder dan een smerige truc om de democratische wil van het volk te ondermijnen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is overduidelijk dat Macron doodsbang is voor de groeiende steun voor Marine Le Pen en haar partij. Hij vreest de wervelwind van populisme en nationalisme die door Frankrijk raast en probeert wanhopig de schade te beperken door de spelregels te veranderen. Maar laat het duidelijk zijn: dit is een laffe, doorzichtige zet die het ware gezicht van Macron onthult.
Gelukkig is er goed nieuws. Want Franse kiezers zullen dit ook doorzien... en je ziet dat RN steeds meer gezien wordt als 'normaal.' Het is zeer wel mogelijk dat RN dit keer wél kan toeslaan - en daarmee Macron helemaal kan vernederen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten