screen shot 2024 04 26 at 105458

FVD: 'Het is ontzettend jammer dat Ralf Dekker niet naar Brussel mag... Maar onze vrienden hebben wél gepresteerd!'

Politiekjun 10, 14:58
Forum voor Democratie heeft vandaag gereageerd op de definitieve uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen 2024. De partij geeft toe dat er helaas geen zetels zijn bemachtigd, wat "ontzettend jammer" is omdat lijsttrekker Ralf Dekker écht van plan was belangrijk en léúk werk te gaan doen. Tegelijkertijd, zegt FVD, is het leuk dat bevriende partijen wél succes hebben geboekt.
"Helaas heeft FVD geen zetel weten te bemachtigen in het Europees Parlement," aldus de partij op X. "Met Ralf Dekker hadden we het desastreuze EU-beleid kunnen blootleggen, remmen en tegenhouden. Ontzettend jammer."
Toch ziet FVD wel positieve dingen. Want, zegt de partij, "tegelijkertijd is het bemoedigend om te zien dat bevriende buitenlandse partijen mooie resultaten hebben behaald." Dat laatste klopt, natuurlijk. Want hoewel steeds gezegd wordt dat die nationalistische en conservatieve partijen "bondgenoten van de PVV" zijn is dat niet het héle verhaal. Ze hebben ook goede banden met FVD. En... in sommige landen hebben ook partijen meegedaan die nóg conservatiever zijn dan de oude PVV-bondgenoten; die partijen hebben ook positieve resultaten geboekt.
Zo is er bijvoorbeeld Mi Hazánk in Hongarije. Deze partij opereert rechts van Fidesz, de partij van premier Viktor Orban. Mi Hazánk heeft gisteren 6,8% van de stemmen gekregen en gaat dus naar het Europees Parlement. Gefeliciteerd László Toroczkai
Eén van de opvallende karakteristieken van die andere partijen is dat ze iets van media krijgen in hun eigen land. Misschien niet heel veel. En lang niet altijd positief. Maar ze krijgen wel aandacht. Dit in tegenstelling tot FVD. FVD wordt in ons land totaal genegeerd door de NPO. Alleen bij Ongehoord Nieuws zijn FVD'ers welkom. Voor de rest mogen ze nergens langskomen.
Het gevolg is dat Nederlandse kiezers alleen maar negatieve frames te lezen krijgen over FVD. Elke dag weer lezen ze of horen ze hoe "gek" en "radicaal" FVD'ers zijn. Dat is volstrekt belachelijk, maar het is wel wat er gebeurt. Zoiets gaat in de koppies van mensen zitten, zeker als die aanvallen dan onderbouwd worden door geknipte en geplakte filmpjes van FVD'ers - zonder dat die FVD'ers daar zelf tekst en uitleg over mogen geven.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Afijn, het is wat het is. Feit is wel dat FVD 2,5% van de stemmen heeft gekregen, wat bij Tweede Kamerverkiezingen goed is voor vier zetels. Dat is er eentje meer dan de partij kreeg op 22 november 2023. Er is dus sprake van lichte groei bij Europese verkiezingen, wat opvallend is, aangezien je niet verwacht dat de achterban van FVD op komt dagen bij EP-verkiezingen (dat was dan ook niet zo, plus minus de helft bleef thuis, zucht).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten