shutterstock 2047477124

Lavrov: ‘ook Hitler Joods bloed had.’ Israël woedend!

Buitenlandmei 02 2022, 11:20
De Russen maken de laatste tijd niet veel vrienden. Nu heeft Rusland de woede op zijn hals gehaald van Israël. De minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov beweert namelijk dat ‘ook Hitler Joods bloed had.’ Er gaat onder historici een theorie rond dat Hitler van Joodse komaf is maar dit is nooit bewezen.
Dit is natuurlijk een boute bewering. Lavrov gooit er nog een schepje boven op door te beweren dat de ergste antisemieten zelf Joods zijn. Lavrov heeft deze idiote opmerkingen gemaakt op de Italiaanse televisie. De Italianen stelden de vraag hoe Oekraïne een neonazistisch land kan zijn terwijl president Zelenski Joods is. Daarop gaf Lavrov deze bizarre antwoorden. Lavrov zei tijdens het interview verder dat het naderen van 9 mei, de dag dat Rusland de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog viert, geen gevolgen zal hebben voor de Russische strijd in Oekraïne. In het westen wordt gespeculeerd dat Poetin op 9 mei een overwinning wil presenteren. Gisteren werd bij WNL op Zondag nog gespeculeerd dat Poetin WOIII wil laten uitbreken en daarom op 9 mei een algehele mobilisatie zal afkondigen in Rusland. Laten we hopen dat dit laatste een onzinnige speculatie is.
Door deze bizarre opmerkingen van Lavrov voelt Israël zich als door een wesp gestoken. Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, zijn Lavrovs woorden ‘onvergeeflijk en schandalig’. ‘De Joden hebben zichzelf niet vermoord in de Holocaust. Joden zelf beschuldigen van antisemitisme is de laagste vorm van racisme tegen Joden.’ Lapid heeft daarom de Russische ambassadeur ontboden. Veel Israëlische politici hebben de opmerkingen van Lavrov afgekeurd.
Met deze uitspraken isoleert Rusland zich nog verder in het Westen terwijl Rusland in de islamitische wereld met deze antisemitische uitspraken punten heeft gescoord. Het is olie op het vuur in het geopolitieke krachtenveld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten