kfc de brest 2023

Medef waarschuwt voor imagoschade en enorme economische gevolgen na rellen in Frankrijk

Buitenlandjul 04, 11:30
Frankrijk wordt geconfronteerd met ernstige materiële schade als gevolg van de aanhoudende rellen in het land. De Franse werkgeversorganisatie Medef heeft aangegeven dat de schade meer dan een miljard euro bedraagt. Medef meldt dat meer dan 200 winkels volledig geplunderd zijn, 300 bankfilialen schade hebben opgelopen en dat minstens 250 tabakszaken zijn getroffen.
Hoewel een exacte schatting van de schade nog niet mogelijk is, benadrukt Geoffroy Roux de Bézieux dat het bedrag van minimaal 1 miljard euro de imagoschade voor Frankrijk en mogelijke gevolgen voor de toerismesector nog niet omvat. Daarnaast zijn ook politiebureaus, gemeentehuizen en andere publieke gebouwen beschadigd.
De rellen begonnen nadat een tiener van Algerijnse afkomst op 27 juni werd doodgeschoten door een politieagent tijdens een verkeerscontrole. Dit incident heeft geleid tot aanhoudende onlusten in verschillende Franse steden, voornamelijk 's nachts. De Franse regering heeft maatregelen genomen om de situatie onder controle te krijgen. Opnieuw zijn 45.000 politieagenten gemobiliseerd om eventuele rellen in het land te bestrijden. Hoewel het geweld sinds zondag enigszins is afgenomen, is de situatie nog niet volledig opgelost volgens de regering. Maandagavond zijn zeventien mensen gearresteerd tijdens protesten in Parijs.
President Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat hij dinsdag in gesprek zal gaan met meer dan 220 burgemeesters uit zwaar getroffen regio's. Het doel is om de situatie te bespreken en mogelijke oplossingen te vinden voor de recente protesten en rellen in Frankrijk.
In de vijfde nacht van de rellen in Frankrijk heeft een tragisch incident plaatsgevonden waarbij een 24-jarige brandweerman zijn leven verloor tijdens het blussen van brandende auto's. Dit nieuws heeft opnieuw veel onrust en verbazing veroorzaakt. De situatie in Frankrijk dreigt steeds verder te escaleren, er wordt zelfs al gesproken over 'de val van Frankrijk'. De vraag is of de Franse bevolking al spijt heeft van hun stem op Macron, en of Marie Le Pen wellicht een andere aanpak zou hebben gekozen om de crisis aan te pakken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten