4096px donald trump at cpac 2014 3

Mogelijke terugkeer van Donald Trump zorgt voor nervositeit in de media: Een déjà vu van 2016?

Buitenlandjan 07, 12:00
Het lijkt alsof we teruggaan naar een déjà vu van 2016, toen de media een anti-Donald Trump-campagne voerden en vervolgens in totale verbijstering achterbleven toen Trump Clinton overtrof bij de presidentsverkiezingen en zijn intrek nam in het Witte Huis. Met opnieuw presidentsverkiezingen in het vooruitzicht, waarbij de mogelijkheid van een terugkeer van Donald Trump met de dag groeit, begint de media opnieuw nerveus te worden.
Zo wordt bij Nieuwsuur actief gezocht naar argumenten om de angst voor een mogelijke herverkiezing van Trump alvast aan te wakkeren, met doemscenario's voor Europa en een mogelijke overhand van Rusland. Dit is natuurlijk ongegrond.
Met Trump in het Witte Huis kunnen we redelijkerwijs verwachten dat het op geopolitiek niveau aanzienlijk rustiger zal zijn. Trump wordt niet voor niets door velen beschouwd als 'de vredespresident', waarbij het onder zijn leiding relatief rustig was in het Midden-Oosten, Poetin zich koest hield, en Trump zelfs de eerste Amerikaanse president was die Noord-Korea bezocht.
Ondanks dit alles blijft de media gefocust op de bestorming van het Capitool, maar Trump lijkt er weinig zorgen over te maken. Tijdens een rally in Iowa noemde hij de gebeurtenis tussen neus en lippen door en lijkt er verder weinig aandacht aan te besteden. Trump blijft een winnaar, ondanks tegenwerking van alle kanten. Het lijkt erop dat de media niets hebben geleerd van 2016, hoewel ze zich wel bewust zijn van de aanzienlijke kans dat Trump opnieuw president wordt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Bijna (ja, bijna!) zou je kunnen balen dat het nu onzeker is of het extreem linkse talkshowtje van Khalid en Sophie er wel gaat komen, gezien de pijnlijke onthullingen eerder deze week. Gelukkig komt Eva Jinek binnenkort weer terug; de voorzitster van de Hillary Clinton-fanclub zal ongetwijfeld alles uit de kast trekken om Trump te bekritiseren. De komende maanden beloven een en al vuurwerk.
Over vuurwerk gesproken, de onderstaande epische campagnevideo van Trump is een absolute traktatie en vormt een fijn startschot van een mooi politiek jaar met Trump, heel veel Trump.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten