shutterstock 1405653386

Joe Biden haalt fel uit naar Donald Trump en maakt kansloze vergelijking met Nazi-Duitsland

Politiekjan 06 , 10:00
De Amerikaanse president Biden">Joe Biden heeft vrijdag tijdens zijn eerste grote campagnebijeenkomst fel uitgehaald naar oud-president Trump">Donald Trump, waarbij hij een kansloze vergelijking maakte met nazi's. Zo zou Donald Trump "dezelfde taal gebruiken als nazi-Duitsland," aldus Biden over zijn waarschijnlijke tegenstander bij de aankomende presidentsverkiezingen.
Volgens Biden is Trump niet begaan met het Amerikaanse volk, maar in de eerste plaats vooral met zichzelf. "Trump is bereid om de democratie op te offeren om zichzelf macht te geven." De plek van Bidens eerste campagnebijeenkomst was symbolisch gekozen, in de buurt van Valley Forge. Daar stond tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog een tentenkamp waar ook George Washington verbleef tijdens een strenge winter. Symboliek is Biden dus wel voor te vinden, maar op inhoud is het vooral een anti-Trump boodschap die wordt verkondigd.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het blijft bijzonder dat links-Amerika, overigens ook in Europa en dus ook in Nederland, denkt de kiezer aan te kunnen spreken door de tegenstanders uit te maken voor nazi of andere – totaal ongefundeerde en onlogische – vergelijkingen. Waarom begrijpen deze mensen niet dat het op deze manier afbranden van je tegenstander averechts kan werken om uiteindelijk vol verbazing achter te blijven met de vraag waarom mensen toch niet op jouw kandidaat stemmen?
De anti-Trump campagne gaat niet werken, dat is nu wel al duidelijk. Het eerste reclamespotje van Biden is tevens ook niet meer dan een aanval op Trump, maar een eigen boodschap? Geen idee wat Biden nou eigenlijk wil, en het grappige is, hij weet het waarschijnlijk zelf ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten