1. Home
  2. Inflatie eindelijk op z'n retour: 2023 sluit af met een daling, maar de consument blijft in het nauw zitten
9314082207 aedcf73c06 c

Inflatie eindelijk op z'n retour: 2023 sluit af met een daling, maar de consument blijft in het nauw zitten

Economie05 jan , 20:00
Na een jaar van torenhoge inflatiecijfers, waarbij de gemiddelde Nederlander voortdurend in de portemonnee werd getroffen, lijkt er eindelijk wat licht aan het einde van de tunnel te schijnen. De inflatie in Nederland, een kwaadaardige geest die elke consument en hardwerkende burger in zijn greep hield, is in december iets gedaald schrijft het FD. Echter, deze daling van 1,6% in november naar 1,2% in december, volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, is nog verre van een verademing voor de beknepen consument.
Het is een bitterzoete pil: aan de ene kant een verlichting, maar aan de andere kant een herinnering aan hoe de gewone burger het slachtoffer is geworden van een falend economisch beleid. De gemiddelde CPI-inflatie over heel 2023 komt uit op 3,8%, aanzienlijk lager dan het recordjaar 2022, maar nog steeds een harde klap voor de gemiddelde Nederlander die elke cent moet omdraaien.
En laten we niet vergeten, de Europese inflatiecijfers (HICP), die in december op 1% uitkwamen, geven een vertekend beeld. Voor heel 2023 was dat 4,1%, tegen 11,6% in 2022. Deze cijfers mogen dan wel dalen, maar voor de gemiddelde Nederlander die de supermarkt inloopt, blijft de pijn van de inflatie voelbaar. Prijzen van dagelijkse benodigdheden blijven hoog, en de koopkracht van de burger blijft onder druk staan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is tijd dat de regering inziet dat inflatie niet alleen een getal is, maar een dagelijkse realiteit voor miljoenen Nederlanders. Het beleid moet gericht zijn op het versterken van de koopkracht, het ondersteunen van de consument en het waarborgen van een stabiele economie waarin iedereen zich kan kan voelen. In plaats van loze beloftes en politieke spelletjes, is het tijd voor actie die de burger direct ten goede komt. Laten we hopen dat 2023 het jaar wordt waarin de regering eindelijk haar verantwoordelijkheid neemt en de burger niet langer in de kou laat staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten