women working in a silk factory in china

Nederland reflecteert op eigen geschiedenis terwijl miljoenen mensen vastzitten in moderne slavernij

Buitenlandaug 16 2023, 19:00
Vandaag de dag zijn naar schatting 50 miljoen mensen wereldwijd slachtoffer van moderne vormen van slavernij. Terwijl de Nederlandse politieke arena voornamelijk gefocust lijkt te zijn op het slavernijverleden van Nederland, blijft de hedendaagse slavernij vaak onopgemerkt. Politiek Den Haag lijkt vooral druk bezig te zijn met het schoonvegen van hun eigen slavernij-straatje, maar ondertussen worden wereldwijd miljoenen mensen gedwongen tot arbeid of prostitutie.
Professor Kevin Bales, een autoriteit op het gebied van moderne slavernij aan de Universiteit van Nottingham, benadrukt het belang van het begrijpen van de kern van dit probleem. Als een mens een ander mens als eigendom behandelt en het slachtoffer zit gevangen in die verstikkende situatie zonder ontsnappingsmogelijkheden, is dat moderne slavernij. Dit begrip omvat de talloze variaties van deze mensonterende praktijk die wereldwijd plaatsvindt.
Moderne slavernij is geen abstract begrip; het is een actuele realiteit die onze aandacht, verontwaardiging en inspanningen vereist om deze schending van menselijke waardigheid uit te bannen. Het is hoog tijd dat de focus verschuift van het verleden naar het nu, terwijl we gezamenlijk een krachtige strijd aangaan tegen deze hedendaagse onrechtvaardigheid.
In Nederland lijkt de nadruk vooral te liggen op het verleden door excuses aan te bieden, monumenten op te richten en middelen vrij te maken om bewustzijn te creëren. Dit alles gebeurt te midden van een wereld waarin vrouwen en jonge kinderen nog steeds worden gedwongen tot dwangarbeid en prostitutie. Het is hoog tijd dat we onze focus verleggen naar de huidige realiteit en een daadkrachtige aanpak ontwikkelen om deze moderne slavernij uit te roeien, en zo daadwerkelijk te strijden voor gerechtigheid en vrijheid voor alle betrokkenen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten