ministerie van economische zaken the hague holland

Ambtenaar pleegt opzienbarende diefstal: Ministerie Economische Zaken en Klimaat in verlegenheid gebracht

Binnenlandaug 16 2023, 20:00
Een 42-jarige man uit Zoetermeer wordt beschuldigd van het stelen van maar liefst 191 telefoons, 9 tablets en 5 laptops van nota bene het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Volgens de aanklachten zou hij gedurende anderhalf jaar de apparaten hebben ontvreemd. Het ministerie schat de schade op ruim 1 ton, een astronomisch bedrag dat we als belastingbetalers uiteindelijk mogen ophoesten.
De zaak laat een pijnlijk licht schijnen op de gebrekkige beveiliging en het falende toezicht binnen het ministerie. Het is ongelooflijk dat een individu gedurende zo'n lange periode ongemerkt met 191 telefoons, 9 tablets en 5 laptops kon wegkomen. Deze diefstal roept serieuze vragen op over de effectiviteit van het beheer en de bescherming van waardevolle overheidsapparatuur.
De voorbereidende zitting van deze strafzaak bracht niet alleen de beschuldigde naar voren, maar ook het feit dat er getuigenissen zullen worden afgelegd, waaronder een familielid van S. dat eerder zweeg maar nu beweert de gestolen telefoons van de verdachte te hebben ontvangen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland voor 15 november en zal hopelijk meer licht werpen op deze onverwachte episode van diefstal en onvermogen binnen onze overheid.
Dat er zich aanzienlijke problemen voordoen binnen onze ministeries, dat is inmiddels wel helder. Echter, het feit dat een ambtenaar gedurende zo'n lange periode onopgemerkt apparatuur heeft kunnen ontvreemden op ons eigen ministerie, roept serieuze vragen op over de effectiviteit van het toezicht en de controlemechanismen die zouden moeten heersen binnen deze instanties. Het dringt zich op om te overdenken in hoeverre zorgvuldig toezicht en strikte controle daadwerkelijk hoog in het vaandel staan bij onze ministeries. Het is niet onredelijk om te speculeren hoeveel van dergelijke ambtenaren zichzelf hebben verrijkt, allemaal op kosten van de hardwerkende belastingbetaler.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten