rotterdam gbd7a47cb0 1280

PvdA en GroenLinks in Rotterdam denken na over zoveelste wanhopige samenwerkingspoging

Politiekaug 16 2023, 21:00
Het politieke landschap in Rotterdam lijkt een toneel te worden voor een tragikomische herhaling van eerdere mislukkingen. De PvdA gooit een nieuw idee in de ring: een nauwe samenwerking met GroenLinks en mogelijk zelfs met andere linkse partijen zoals SP, BIJ1 en Partij voor de Dieren. De hoop is om zo weer de grootste kracht op links te worden en de balans in de coalitie te verschuiven. Een nobel streven, zou je denken, ware het niet dat dit pad al eerder is bewandeld met weinig succes.
Het 'Links Verbond' van 2018, bestaande uit PvdA, SP, GroenLinks en Nida, kreeg niet eens de kans om zich te bewijzen, aangezien het vóór de verkiezingen al uiteenviel. Een pijnlijke herinnering aan de onenigheid en het gebrek aan samenhang tussen deze partijen. Is het dan niet naïef om te denken dat een soortgelijke alliantie deze keer wel zal slagen? De Rotterdamse PvdA lijkt blindelings te vertrouwen op een tactiek die eerder heeft gefaald.
Het idee van een gezamenlijke lijst lijkt een kopie van de landelijke PvdA-GroenLinks samenwerking. Maar het simpele feit dat de landelijke versie bestaat, betekent niet dat het succesvol zal zijn op gemeentelijk niveau. Rotterdam heeft zijn eigen dynamiek en problemen, en het is een grove overschatting van de situatie om te denken dat een dergelijke alliantie zonder problemen zal functioneren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het argument van versplintering op links, dat de PvdA als rechtvaardiging voor deze samenwerking gebruikt, is niets meer dan een holle retoriek. Als deze partijen niet in staat zijn om zelfstandig en doeltreffend een boodschap over te brengen aan de Rotterdammers, wat garandeert dan dat een samensmelting van hun krachten dit wel zal doen? Het lijkt er eerder op dat deze samenwerking slechts een wanhopige poging is om stemmen te winnen en macht te vergaren, zonder dat er een duidelijk plan is om de uitdagingen van de stad aan te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten