terras emmaplein

Ondernemers hangen aan een zijden draadje: Stress neemt toe door gevolgen van Corona-, energiecrisis en hardnekkige personeelstekorten

Economieaug 16 2023, 22:00
Het is overduidelijk geworden dat ondernemers de harde klappen moeten incasseren van beslissingen die zijn genomen door de overheid, in combinatie met de nasleep van de corona- en energiecrisis. Terwijl deze ondernemers de ruggengraat van onze economie vormen, lijken beleidsmakers en overheidsinstanties vaak mijlenver verwijderd van de schrijnende problemen waarmee zij dag in dag uit te maken hebben.
Het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dient als een toevluchtsoord voor ondernemers die geconfronteerd worden met een schijnbaar ondoordringbare storm van schulden, personeelstekorten en onvermijdelijke energiekosten. De schrijnende getuigenissen van ondernemers die hun zakelijke beproevingen delen, maken duidelijk dat zij met een overvloed aan problemen te maken hebben die voortkomen uit de ongelukkige optelsom van beleidsbeslissingen en de nasleep van de pandemie.
IMK-directeur Michiel Hordijk, wiens organisatie fungeert als een "zakelijk luisterend oor," brengt een somber beeld naar voren van de uitdagingen die ondernemers momenteel overweldigen. In een uitzending van BNR Nieuwradio laat de IMK-directeur weten dat een groeiend aantal ondernemers aangeeft dat ze simpelweg niet meer weten hoe ze moeten omgaan met de druk en onzekerheid die ze ervaren.
Het is ontegenzeggelijk duidelijk dat de huidige situatie voor ondernemers bijzonder zorgwekkend is. Ondernemers kampen niet alleen met de druk om coronaschulden terug te betalen, maar ook met de last van personeelstekorten en de toenemende energiekosten. De combinatie van deze factoren vormt een giftige mix die het voortbestaan van talloze bedrijven bedreigt.Sommige ondernemers staan voor het hartverscheurende dilemma om hun dromen op te geven en hun bedrijven te sluiten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is een schande dat ondernemers nog steeds het slachtoffer zijn van het gebrek aan daadkrachtige steun van de overheid. Dit terwijl ze dag in, dag uit, hun best doen om niet alleen hun bedrijven overeind te houden, maar ook om de economie van het land te stimuleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten