shutterstock 2213570803

MKB ondernemers slachtoffer van ondoordacht groen dictaat: Dieselbusjes ongewenst in de stad

Binnenlandaug 09 2023, 15:00
Je zou bijna denken dat het een slechte grap is, een bizarre sketch uit een satirisch tv-programma. Maar nee, de werkelijkheid is blijkbaar absurder dan fictie. Terwijl de hardwerkende ondernemer nog bezig is het hoofd boven water te houden in deze uitdagende tijden, komt er vanuit de groene bureaus van de overheid een nieuw dictaat: "Weg met die dieselbusjes uit de stad!".
ING Lease waarschuwt al in de Telegraaf: wie nu nog met zijn dieselbusje de stad in rijdt, kan binnenkort fluiten naar zijn klanten. En de oplossing volgens sommigen, waaronder Telegraaf-columniste Marianne Zwagerman? Een bakfiets! Lachwekkend, als het niet zo treurig was. Moeten onze loodgieters en stukadoors nu hun gereedschap en bouwmaterialen op een fiets laden?
Het tekent de afstand tussen de beleidsmakers en de realiteit van alledag. Deze wereldvreemde plannen worden aan een bureau op het ministerie verzonnen zonder dat er ooit met de vakmensen uit de praktijk wordt gesproken. Gevolg van dit plan binnenkort geen vakman meer te vinden in de stad. Dan maar een lekkende kraan, zeker? Of zal de elite straks exclusief toegang hebben tot die paar elektrische vakbusjes die wel de stad in mogen?
Het getuigt van een schrijnend gebrek aan inzicht in de dagelijkse strijd van de MKB'er. Terwijl grote bedrijven subsidies en voordelen krijgen toegeworpen, mag de kleine ondernemer het zelf uitzoeken. Investeren in een nieuw, elektrisch busje? Met welk geld? Na alle financiële klappen van de afgelopen jaren?
Deze groene hysterie heeft geen oog voor de realiteit van de hardwerkende ondernemer. Het is een spel, gespeeld door mensen die vanuit hun ivoren toren beslissingen maken zonder de consequenties te overzien. Ondernemers zijn niet tegen duurzaamheid, maar ze hebben wel te maken met de werkelijkheid van het ondernemen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom zetten we ons in om de linkse globalisten te ontmaskeren en te verslaan. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer nu aan DDS, steun ons via BackMe, en strijd zij aan zij met ons in deze culturele en politieke oorlog!
Het is tijd dat er geluisterd wordt naar de mensen op de werkvloer. Zij weten als geen ander wat er speelt, wat nodig is en wat werkt. Dit soort besluiten, genomen zonder overleg en zonder oog voor de gevolgen, brengen onze economie alleen maar verder in gevaar. Het is tijd voor realisme, voor samenwerking en voor respect voor de ondernemers die elke dag Nederland draaiende houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten