2048px lampedusa 2

Weer ellende met migrantenboot: Tientallen slachtoffers voor Italiaanse kust

Immigratieaug 09 2023, 16:00
Het Italiaanse eiland Lampedusa, gelegen aan de kust van Noord-Afrika, heeft zich getransformeerd van een idyllisch toevluchtsoord tot een tragisch baken van een groeiende migratiecrisis die heel Europa beïnvloedt. Recentelijk heeft een nieuwe tragedie op zee de dringende noodzaak onderstreept voor een gecoördineerde Europese aanpak van deze uitdaging. Slechts vier opvarenden hebben de laatste schipbreuk overleefd, onder hen drie mannen en een vrouw afkomstig uit Ivoorkust en Guinee. Met hulp van een passerend motorschip zijn ze gered en overgedragen aan de lokale kustwacht.
Dit jaar zijn er al meer dan 93.700 migranten aangekomen in Italië, zo meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dit aantal is een zorgwekkende stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, waarin 44.700 migranten de Italiaanse kusten bereikten. De meerderheid van deze migranten komt uit landen als Tunesië en Libië. De huidige situatie op Lampedusa ovestijgt de capaciteiten van Europa om deze aantallen adequaat op te vangen.
De oplossing ligt niet in het faciliteren van illegale overtochten, maar in het aanpakken van de wortelproblemen die deze migratiestromen voeden. Samenwerking met de herkomstlanden en het bieden van ontwikkelingshulp kan bijdragen aan het creëren van omstandigheden waarin mensen ervoor kunnen kiezen om in hun eigen land te blijven en een betere toekomst op te bouwen.
De tragische gebeurtenis in Lampedusa moet een wake-up call zijn voor Europa. Het is tijd om onze soevereiniteit te beschermen, onze grenzen te beheersen en een effectieve aanpak te vinden voor deze groeiende migratiecrisis. Het ontmoedigen van de mensen die deze gevaarlijke oversteek maken zou prioriteit moeten zijn. Opvang in de regio zouden aan de basis moeten staan van het opvangen van vluchtelingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten