ceremonija na oficijalno zapocnuvanje na zaednickata operacija na fronteks vo republika severna makedonija 20042023 52832026065

Europese Ombudsman onderzoekt rol Europese grenswacht Frontex na tragedie op de Middellandse Zee

Immigratiejul 26 2023, 16:00
De Europese Ombudsman, Emily O'Reilly, heeft aangekondigd een diepgaand onderzoek in te stellen naar de rol van de Europese grenswacht in verband met het vergaan van een schip vol migranten voor de Griekse kust. Het schip, genaamd de Adriana, leed vorige maand schipbreuk en resulteerde in het verlies van minstens vijfhonderd migranten.
Na het kapseizen van de Adriana rezen er onmiddellijk vragen over de acties van de Griekse kustwacht en of zij genoeg hadden gedaan om de opvarenden te redden. De Griekse diensten hebben eerder al beschuldigingen gekregen van het belemmeren of illegaal terugsturen van migranten. Nu wordt ook het optreden van Frontex, het agentschap dat de nationale grens- en kustwachten bijstaat, nauwlettend bekeken.
O'Reilly benadrukt dat alle partijen die betrokken waren bij de ramp hun verantwoordelijkheid moeten overdenken. Er zijn berichten opgedoken dat Frontex op de hoogte was van de penibele situatie van de Adriana en de Griekse kustwacht had gealarmeerd en hulp had aangeboden. Echter, het blijft onduidelijk wat Frontex nog meer had kunnen doen in deze situatie. Frontex neemt ook zelf het initiatief om het optreden van de Griekse diensten in verband met de Adriana te onderzoeken. Als blijkt dat zij nalatig zijn geweest, overweegt het EU-agentschap zich zelfs terug te trekken uit Griekenland.
De toenemende stroom migranten in Europa is een uitdaging geworden die niet langer genegeerd kan worden. De toenemende vraag naar huisvesting voor vluchtelingen heeft al meerdere malen geleid tot aanzienlijke overlast en ontevredenheid, vooral in de kleinere steden en dorpen van ons land. Als Frontex besluit zich terug te trekken uit Griekenland, is het waarschijnlijk dat de migratie via deze route weer zal toenemen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten