prime minister rishi sunak visits border force in dover 52952295866

'Illegal Migration Bill' goedgekeurd: Verenigd Koninkrijk stuurt illegale vluchtelingen terug naar Afrika

Immigratiejul 19 2023, 17:00
Het Britse Hogerhuis heeft eerder deze week met een nipte meerderheid ingestemd met de Illegal Migration Bill, een wetsvoorstel van premier Rishi Sunak om het aantal migranten te verminderen en "de boten te stoppen". Het aannemen van de wet in de vroege uren van dinsdagochtend markeert een cruciale stap in het plan om migranten uit te zetten naar Rwanda, een idee dat wereldwijd veel kritiek heeft gekregen.
Na urenlange vergaderingen hebben leden van het Hogerhuis geprobeerd de wet af te zwakken, maar zonder succes. Nu beide kamers van het Britse parlement hun goedkeuring hebben gegeven, moet alleen koning Charles nog zijn handtekening zetten voordat het wetsvoorstel officieel wet wordt.
De kern van de wet is dat iedereen die illegaal per boot in het Verenigd Koninkrijk aankomt, het recht verliest om asiel aan te vragen. Deze migranten kunnen vervolgens worden uitgezet naar "veilige" derde landen, waaronder Rwanda, dat een overeenkomst heeft gesloten ter waarde van 140 miljoen pond (163 miljoen euro) om de migranten op te vangen.
De plannen hebben echter internationaal voor ophef gezorgd, waarbij mensenrechten- en vluchtelingenchefs van de Verenigde Naties scherpe kritiek hebben geuit. Volgens hen zijn deze plannen in strijd met de internationale wetgeving, aangezien iedereen altijd het recht heeft om asiel aan te vragen, ongeacht of ze eerder door andere veilige landen zijn gereisd. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren Rwanda eveneens vanwege het ontbreken van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.
Het aantal migranten dat per boot in 2022 aan de Engelse kust arriveerde, bedroeg 45.000. De goedkeuring van de Illegal Migration Bill heeft geleid tot verdeeldheid in het Verenigd Koninkrijk en heeft het debat over immigratie en de behandeling van asielzoekers in het land aangewakkerd.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten