2010 02 vvd en d66

Noord-Brabantse VVD'er stopt abrupt na onthullend onderzoek over illegale kamerverhuur

Politiekjul 26 2023, 15:00
Fractievoorzitter van de VVD in Sint-Michielsgestel, Joost van der Steen, heeft aangekondigd dat hij stopt met zijn politieke werk. Deze beslissing komt nadat hij opnieuw wordt verdacht van illegale kamerverhuur in een van zijn panden in Den Bosch.
Het is niet de eerste keer dat Van der Steen betrokken is bij zulke aantijgingen. Vorig jaar kreeg hij een waarschuwing van de gemeente en werd hem een dwangsom van maximaal 25.000 euro opgelegd wegens illegale verhuur in een pand aan de Orthenseweg. Destijds beloofde hij te stoppen met deze praktijken, maar volgens de gemeente is dit niet gebeurd. Van der Steen ontkende maandag deze beweringen en weigerde verdere uitleg aan Omroep Brabant te geven.
De VVD liet weten op Van der Steen te rekenen om "de juiste beslissing" te nemen nadat bekend werd dat hij opnieuw in conflict is met de gemeente. Het regiobestuur van de partij benadrukte dat hoewel het een privékwestie betreft, Van der Steen als fractievoorzitter ook een voorbeeldfunctie heeft.
In reactie op de beschuldigingen heeft Van der Steen verklaard dat de kwestie rond illegale verhuur niet de reden is voor zijn vertrek uit de politiek. Hij beweert dat hij al geruime tijd van plan was om te stoppen vanwege de moeilijke combinatie van politieke verantwoordelijkheden met zijn jonge gezin. Echter, wanneer en waar hij dit voornemen eerder heeft geuit, blijft onduidelijk aangezien hij niet op de vraag hierover reageerde.
Het is weer typisch VVD-gedrag, een politicus die illegaal zijn zakken vult. Het lijkt wel een patroon binnen de partij, waar figuren regelmatig de schijn ophouden als volksvertegenwoordiger. Opmerkelijk genoeg zou deze VVD'er waarschijnlijk gewoon ongestoord zijn gang zijn gegaan als Omroep Brabant de kwestie niet aan het licht had gebracht.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten