Ollongren: Eerste evacuatievlucht uit Soedan veilig geland in Jordanië

Ollongren: Eerste evacuatievlucht uit Soedan veilig geland in Jordanië

Minister van Defensie Kajsa Ollongren heeft bekendgemaakt dat de eerste evacuatievlucht uit Soedan vanochtend succesvol is verlopen. In totaal zijn er twee transportvliegtuigen met Nederlandse mariniers ingezet om Nederlandse ambassademedewerkers en burgers uit het door geweld geteisterde land te evacueren. Er worden samenwerkingen aangegaan met onder andere Amerikanen, Britten, Duitsers en Fransen om de evacuatie mogelijk te maken.

Volgens Ollongren is het in Soedan momenteel gevaarlijk, chaotisch en gewelddadig. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met 152 Nederlanders in Soedan, maar verwacht dat er nog meer Nederlanders in het land zijn. Het ministerie heeft de Nederlanders in Soedan geïnformeerd over de mogelijkheid tot evacuatie en doet er alles aan om iedereen zo snel mogelijk weg te krijgen.

De eerste evacuatievlucht uit Soedan is vanochtend vroeg geland in Jordanië. Aan boord van het vliegtuig waren 32 evacués, waaronder 15 Nederlanders. Zij zijn ter plaatse opgevangen door medewerkers van het ministerie en medisch onderzocht. Enkele andere Nederlanders zijn geëvacueerd met zowel Franse als Duitse vluchten uit Soedan.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Het ministerie van Defensie blijft de situatie in Soedan nauwlettend volgen en zal zo snel mogelijk verdere evacuatiemogelijkheden bieden aan Nederlanders die nog steeds in het land zijn. Toch vragen wij ons af hoeveel 'statushouders' die even lekker op vakantie waren naar het land dat ze ontvlucht waren, we nu weer moeten oppikken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties