Onnavolgbare Elon Musk gaat echt aftreden als baas van Twitter

Onnavolgbare Elon Musk gaat echt aftreden als baas van Twitter

Het is verbazingwekkend nieuws dat Elon Musk, de CEO van Twitter, heeft aangekondigd dat hij opstapt zodra hij een opvolger heeft gevonden. Dit komt twee dagen nadat hij online peiling had gehouden onder twitteraars om te stemmen over zijn leiderschap. Een meerderheid stemde voor zijn vertrek.

Musk heeft op Twitter aangekondigd dat hij zijn werk als directeur neerlegt zodra hij iemand heeft gevonden "die gek genoeg is om deze baan aan te nemen". Het is verfrissend om te zien dat er ook mensen bestaan die de uitkomsten van peilingen en referenda opvolgen. Dit is iets wat politici veel van kunnen leren. Bijvoorbeeld, 80% van Nederland wil een tijdelijke asielstop, maar minister-president Mark Rutte negeert deze wens. Het is belangrijk dat leiders luisteren naar de stem van het volk en hun wensen opvolgen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden

Natuurlijk weten wij dat Rutte geen leider is. Rutte is een volger. Geen visionair of een bouwer. Dat is Elon Musk wel. Overal waar Rutte komt laat hij een ravage achter. Rutte toont zich vrij autistisch in de manier waarop hij op die positie blijft zitten. Een ander zou zeggen van ik ga weer, nu moet een ander het maar gaan proberen. Ook een kenmerk van leiderschap wat bij hem ontbreekt. Het is niet gek dat Musk vertrekt als CEO van Twitter, omdat hij nu vier bedrijven leidt. Dat is te veel van het goede. Musk doet wat goed is voor hemzelf en de organisatie die hij leidt in tegenstelling tot Mark Rutte. Die ons land steeds verder afbreekt. Ongelooflijk maar waar!

Overigens moeten de intolerante linkse juichaapjes niet te vroeg juichen. Musk blijft natuurlijk eigenaar en... Hij runt dan de software en server teams. Met andere woorden, het hele technische gedoe blijft hij doen. Achter de schermen blijft hij dus gewoon de baas. Onze voorspelling is dat hij tijdelijk CEO wil zijn om alles financieel en technisch te fiksen. Daarna moet iemand anders de functie van CEO overnemen. Volgens de DDS redactie denkt Musk gewoon: 'ergens in de loop van volgend jaar (in de zomer vermoeden wij) heb ik alles wel op orde, dan kan iemand anders het overnemen'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties