35821266610 6ef08f2d8b c

Roger Waters veroordeelt Russische invasie Oekraïne in VN-speech, ontketent woede Oekraïense regering

Buitenlandfeb 09 2023, 17:00
Gisteren heeft Roger Waters, oprichter van de bekende Britse popgroep Pink Floyd, een videoboodschap gegeven aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op verzoek van Rusland. Hij veroordeelde de Russische invasie van Oekraïne als onwettig en noemde het een uitgelokte gebeurtenis. Hoewel hij niet specificeerde wie hij met "provocateurs" bedoelde, ontketende zijn verklaring de woede van de Oekraïense regering. Je doet het niet snel goed in de ogen van de regering van Kiev. Ook dit heeft Roger Waters weer mogen ondervinden.
De Oekraïense VN-ambassadeur veroordeelde Waters scherp, beschrijvend hem als "een steen in de muur van Russische desinformatie en propaganda". De speech van Waters volgt op zijn open brief aan de vrouw van de Oekraïense president Zelenski, waarin hij kritiek uitte op het leveren van wapens aan Oekraïne.
De situatie in Oekraïne blijft een kwestie van internationale bezorgdheid, en de uitspraken van Waters hebben bijgedragen aan de discussie over de toekomstige richting van de regio. Het is onduidelijk hoe Rusland zal reageren op zijn verklaringen, maar het zal zeker nieuwe vragen oproepen over de rol die muzikanten en artiesten kunnen spelen in het internationale politieke toneel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is belangrijk om te benadrukken dat muziek en politiek vaak samenkomen, en dat artiesten als Waters invloed kunnen hebben op het debat over belangrijke kwesties. Of ze nu uitspraken doen in opdracht van regeringen of op eigen initiatief, de uitspraken van publieke figuren kunnen aanzetten tot verder debat en actie. En als deze videoboodschap kan bijdragen aan wereldvrede dan kunnen wij daarover alleen maar blij om zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten