Russell Brand: 'De beangstigende waarheid over de NAVO'

Buitenlandjul 22 2022, 12:34
In een nieuwe video heeft komiek en acteur Russell Brand de NAVO even keihard aangepakt. Hij legt uit dat de NAVO weliswaar gepresenteerd wordt als een 'verdedigingsorganisatie,' maar dat dit een dikke, vette leugen is. De NAVO is een agressor. Sterker nog, het is de grootste agressor te wereld.
Ooit werd de NAVO opgericht om, werd Westerlingen verteld, "het Westen te beschermen tegen de Sovjet-Unie." Dat klonk natuurlijk hartstikke leuk, want de Sovjet-Unie was een ranzige dictatuur waarin mensen totaal gecontroleerd werden. Zelfs de manier waarop ze dáchten was doelwit van de machthebbers.
Maar er is iets aparts aan de hand. De Sovjet-Unie is immers niet meer... maar de NAVO bestaat nog steeds. Komiek, acteur en sinds een paar jaar invloedrijk podcaster Russell Brand sprak hierover met Aaron Maté, een journalist die awards heeft gewonnen voor zijn onderzoeken. 
Maté legt uit in het gesprek dat de NAVO nog steeds bestaat - terwijl haar bestaansrecht al lang is weggenomen - omdat het niet een defensie militaire organisatie is, maar omdat het een agressieve offensieve club is wiens doel het is om grote financiële winst te maken voor Amerika én om de Amerikaanse hegemonie in de wereld te continueren.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je kijkt naar de situatie in de wereld en de manier waarop de NAVO functioneert kun je het hier natuurlijk eigenlijk niet mee oneens zijn. Maté en Brand benoemen alle feiten die de Westerse media en overheden (but I repeat myself) juist willen negeren. De NAVO is een gereedschapsmiddel van Amerika om zichzelf te verrijken en de eigen macht te beschermen. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten