screen shot 2022 12 24 at 132006

Russia Today's kerstadvertentie over het Westen stuit op felle kritiek

Buitenlanddec 24 2022, 16:00
De Russische staatszender Russia Today heeft een opvallende kerstadvertentie gemaakt die gericht is op het leven in het Westen. In de video zien we hoe Kerst vorig jaar nog mooi en hoopvol was, maar dat het dit jaar armoedig en koud is. Volgend jaar zou het nog erger worden, met een extreem koude kerst zonder elektriciteit en verwarming.
De advertentie heeft veel reacties opgeroepen van aanhangers van het partijkartel en journalisten, die woedend zijn over de boodschap van de advertentie. Zo schreef Olaf Koens van RTL Nieuws (dat het kabinet Rutte IV altijd steunt en dolblij dagelijks anti-Russische propaganda de wereld inslingert): "Het Russische propagandakanaal RT wenst ons in Europa een zalige kerst. De tering."
Hoewel de advertentie inderdaad hard is, bevat de boodschap op zichzelf wel waarheid. Energie is onbetaalbaar geworden, en dat komt door onze sancties tegen Rusland. Deze sancties zijn ingevoerd als reactie op de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, en hebben geleid tot economische en politieke spanningen tussen Rusland en het Westen. Spanningen waarvoor de gewone Nederlandse burger de rekening betaalt.
Het is belangrijk om te erkennen dat deze situatie complex is, met verschillende factoren die van invloed zijn op de huidige situatie. Het is niet altijd gemakkelijk om een objectief beeld te vormen van wat er gebeurt, maar het is wel belangrijk om beide kanten van het verhaal te horen en ons eigen oordeel te vormen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoewel de kerstadvertentie van Russia Today wellicht controversieel is, laat het ons wel nadenken over de huidige situatie in het Westen en de gevolgen van onze acties. Het is belangrijk om na te denken over hoe we onze relaties met andere landen kunnen verbeteren en hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen een warm en vreedzaam kerstfeest kan vieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten