Bromet2019

Burgers woedend op Laura Bromet (GroenLinks): 'Post steeds foto's van lekker schaatsen, alsof er niets aan de hand is!'

Politiekdec 18 2022, 8:00
Laura Bromet vindt het heerlijk om te schaatsen. En dat laat ze merken ook. Want ze post op Twitter de ene foto na de andere van zichzelf (en anderen) die lekker aan het schaatsen zijn. Alleen is dit tegen het zere been van veel burgers die thuis in de kou zitten. Zij hebben liever dat Bromet dáár iets aan doet, in plaats van te laten zien hoe vet haar leven is.
Bromets Twitteraccount leest als een outdoor-magazine. Ze heeft het écht ontzettend naar haar zin (oh Laura: als je mensen blockt, ze kunnen gewoon lezen wat je twittert als ze even in privacy mode gaan in hun browser. Dus leuk geprobeerd, maar no go). Ze geniet ervan! Schaatsen is zo fijn!
Wat een festijn! En dat voor een Kamerlid dat zogenaamd heel hard werkt elke dag - en dat in een periode waarin Nederlanders niet meer rond kunnen komen, de verwarming niet durven aan te zetten, en de boodschappen niet meer kunnen betalen.
De reactie op deze tweets van gewone burgers is bepaald niet positief. Twitteraar Ki-et verwoordt al die reacties op een geweldige manier. 
"Laura Bromet tweet telkens leuke items over haar schaatsavontuurtjes," aldus deze twitteraar. "Ongelooflijk, alsof er niks aan de hand is in dit land."
"Hele gezinnen thuis zonder verwarming en met amper eten," gaat hij verder. "Zij zijn het lachen en genieten inmiddels vergaan."
"Wat een verstand," is zijn conclusie. "Geen weet wat zich afspeelt."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat laatste klopt natuurlijk niet. In de Kamer weten ze wel degelijk "wat zich afspeelt" in de rest van Nederland. Het interesseert ze alleen niet. Deze mensen leven in hun eigen realiteit, hun eigen werkelijkheid. Ze gaan naar het werk, waar ze een luxe restaurant hebben om lekker te eten. In de Kamer zelf is het zo warm dat Kamerleden lekker in dunne bloesjes met korte mouwen zitten.
Het zou verstandig en goed zijn als die Kamerleden werkelijk laten zien dat a) voltijd bezig zijn met het oplossen van deze problematiek en b) zelf óók een beetje lijden. Zet de kachel op maximaal 16 graden in het parlementsgebouw. En post geen foto's voorlopig van leuke uitstapjes. Dat is sowieso helemaal nergens voor nodig, maar nu al helemaal niet. Mensen willen zien dat jullie aan het wérk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten