Spotify-baas verzet zich tegen Woke cancelculture en zegt: 'We gaan podcast van Joe Rogan niet verwijderen'

Spotify-baas verzet zich tegen Woke cancelculture en zegt: 'We gaan podcast van Joe Rogan niet verwijderen'

Digibete raadsleden van West Betuwe, tijdens hun eerste ervaring met een troll. Welcome to the interwebz! Screenshot via Twitter @Dick Aanen

De CEO van Spotify, Daniel Ek, heeft tegenover zijn medewerkers aangegeven dat hij ervan overtuigd is dat stoppen met de Joe Rogan's podcast, The Joe Rogan Experience, niet de juiste manier is om met de situatie om te gaan. Joe Rogan kwam onder vuur te liggen toen hippie-artiest Neil Young Spotify voor het blok zette en vond dat ze een keuze moesten maken tussen het blijven aanbieden van zijn muziek, of het blijven aanbieden van Rogan's podcast. Neil Young haalde daarna zijn muziek van het streamingplatform.

Toen Neil Young zijn muziek verwijderde kwamen er nog een aantal uitgerangeerde artiesten naar voren die ook ineens vonden Joe Rogan's podcast van Spotify moest worden verwijderd. Rogan zou namelijk "misinformatie" over coronavaccins hebben verspreid. In werkelijkheid voerde hij gewoon discussies, onder andere met vooraanstaande wetenschappers die een andere mening hebben over de coronavaccins of het Amerikaanse coronabeleid.

De Dagelijkse Standaard

Spotify probeerde de gemoederen te sussen door een waarschuwingslabel toe te voegen aan The Joe Rogan Experience. Ook hebben zij een aantal oude aflevering verwijderd van hun platform, zonder degelijke toelichting.

Maar de Woke-brigade kreeg niet wat het wilde, want de podcast blijft nog altijd te zien en te horen op Spotify. En dus gooiden de cancelculture-fanaten het over een andere boeg! Alle uitspraken die Joe Rogan ooit heeft gedaan worden nu tegen het licht gehouden. U kunt wel raden waar het heengaat: homofobie, seksisme, racisme, discriminatie, misogynie en noem het allemaal maar op. Het hele arsenaal aan deugtermen komt voorbij.

Toch houdt Spotify nog steeds voet bij stuk. En dat is echt tegen het zere been van linkse mafketels. Zo zegt Adia Harvey Wingfield, een sociologie professor van Washtington University in St. Louis het volgende in GB News: 'Als Spotify zegt: 'We kunnen hem niet laten gaan. Hij heeft het recht om te zeggen wat hij wil', dan betekent dat impliciete steun om racistische dingen te kunnen blijven zeggen op dit soort platformen.'

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Joe Rogan zou namelijk herhaaldelijk het 'N-woord' hebben gebruikt. Maar als Rogan daarom verwijderd wordt, dan zou Spotify één lijn moeten trekken en diverse albums en artiesten moeten verwijderen die hetzelfde (of ergere) dingen hebben gezegd. Praktisch het hele gangsterrap-genre kan dan worden geschrapt. Spotify hoopt dat het overwaait, maar een grote en diverse groep mensen hoopt vooral dat de streamingdienst voet bij stuk houdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer