police nationale in france 01

Syrische vluchteling weigert te praten tijdens verhoor na aanval in Annecy

Buitenlandjun 10 2023, 16:30
De 31-jarige Syrische vluchteling die afgelopen donderdag een gewelddadige aanval uitvoerde op een kinderspeelplaats in een park in Annecy, Frankrijk zal zaterdag worden verhoord door een onderzoeksrechter. Tot dusver hebben zowel een psychiater als politiefunctionarissen er niet in geslaagd om de man te laten praten, meldt de Franse media. Bovendien heeft hij zich ook verzet tegen de bewakers. Op dit moment is er geen informatie beschikbaar over het motief van de man.
De aanval resulteerde in ernstige verwondingen bij zes mensen, waaronder vier jonge kinderen, waaronder een Nederlands kind van 22 maanden oud. Het Nederlandse kind werd snel overgebracht naar een ziekenhuis in Genève. Twee kinderen en een volwassene liepen levensbedreigende verwondingen op, maar de toestand van alle gewonden is momenteel stabiel. Het Openbaar Ministerie in Annecy heeft aangekondigd dat ze zaterdag meer informatie zullen verstrekken over deze zaak.
De aanvaller, die al ongeveer tien jaar geleden in Zweden als vluchteling werd erkend, is bekend bij de autoriteiten. Hij is ooit getrouwd geweest met een Zweedse, maar heeft de Zweedse nationaliteit niet verkregen. Onlangs heeft hij geprobeerd om ook in Frankrijk de status van vluchteling te verkrijgen, maar dit verzoek werd begin deze maand afgewezen, volgens berichten in de Franse media. De man werd de afgelopen twee maanden vaak gezien in het park aan het Meer van Annecy, dat zich in het centrum van de gelijknamige stad bevindt. De komende dagen zullen er ongetwijfeld meer details over deze zaak naar voren komen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten