Van Haga (BVNL) eist spoeddebat over groeiende kans op aanslagen in Nederland

Van Haga (BVNL) eist spoeddebat over groeiende kans op aanslagen in Nederland

Wybren van Haga (BVNL) in de Tweede Kamer bij het coronadebat. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Tweede Kamerlid Wybren van Haga van de politieke partij BVNL heeft aangedrongen op een spoeddebat met VVD-minister Yesilgöz naar aanleiding van verontrustende berichtgeving over de groeiende kans op terroristische aanslagen in Nederland. De afgelopen maanden is de dreiging van terrorisme toegenomen, aangezien er steeds meer signalen zijn dat jihadistische organisaties plannen smeden voor een aanslag.

BVNL dringt aan op de ontwikkeling van een actieplan en het vrijmaken van extra middelen om terroristen krachtig te bestrijden. Het waarborgen van de veiligheid van de bevolking staat hierbij centraal. Van Haga uit grote bezorgdheid over het recente dreigingsbeeld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), waaruit blijkt dat jihadisten daadwerkelijk van plan zijn een aanslag te plegen.

"BVNL verwacht dat het kabinet meer daadkracht toont bij het indammen van het gevaar van terroristische aanslagen", verklaarde Van Haga. Hij pleit voor de inzet van alle mogelijke middelen om jihadisten op te sporen, te arresteren en, indien mogelijk, het land uit te zetten. De veiligheid van de burgers moet prioriteit krijgen en er moet alles aan worden gedaan om deze dreiging effectief te bestrijden.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden

De zorgen van BVNL worden versterkt door de recente ontwikkelingen en dreigingen in Nederland. Een spoeddebat met minister Yesilgöz biedt de gelegenheid om de urgentie van de situatie te bespreken en te pleiten voor een doortastende aanpak van het terrorisme. BVNL roept op tot een actieplan en de toewijzing van extra financiële middelen om de veiligheid te waarborgen en de dreiging van terroristische aanslagen effectief te bestrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties