20220125 tweede kamer mark rutte vvd

JOVD spreekt zich uit tegen VVD's asielbeleid: "We horen alleen maar excuses van het kabinet waarom er niets kan veranderen, dat vinden wij te gemakkelijk"

Politiekmei 31 2023, 21:00
JOVD, de jongerenpartij van de VVD, heeft onlangs kritiek geuit op het asielbeleid van haar moederpartij. In een artikel in het Financieele Dagblad bekritiseert JOVD het gebruik van excuusretoriek door de VVD. De jongerenpartij is van mening dat de stroom van asielzoekers drastisch moet worden verminderd.
Volgens JOVD zorgt de hoge instroom van asielzoekers ervoor dat het maatschappelijke draagvlak met betrekking tot vluchtelingen onder druk komt te staan. Om deze reden zal de JOVD tijdens het VVD-congres van aankomende zaterdag pleiten voor concrete plannen om de instroom vóór de zomer te beperken. Als er geen vooruitgang wordt geboekt op dit gebied, eist JOVD dat de VVD uit het kabinet Rutte IV stapt.
JOVD-voorzitter Michiel Suijker laat weten: "We horen alleen maar excuses van het kabinet waarom er niets kan veranderen. Dat vinden wij te gemakkelijk. We houden Rutte aan zijn belofte." De kritiek van JOVD reikt verder dan alleen het asielbeleid. Er wordt beweerd dat de VVD zich verschuilt achter veilige thema's zoals lage belastingen en veiligheid, en dat ze geen duidelijke standpunten durft in te nemen over migratie, klimaatverandering en kansengelijkheid. Als de VVD deze koers blijft varen, zal JOVD de regeringspartij niet langer herkenbaar achten.
In reactie op de kritiek van JOVD, benadrukt VVD-minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) in een interview met Goedemorgen Nederland dat ze bekend is met de kritische houding van JOVD. Ze kan zich niet vinden in de bewering dat haar partij niet langer herkenbaar is. Ze legt uit dat de VVD compromissen moet sluiten vanwege de coalitie waar ze deel van uitmaakt. Desalniettemin meent Adriaansens dat de waarden waar de VVD voor staat duidelijk zijn.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten