screen shot 2022 08 18 at 21

Jan Dijkgraaf ziet EVB als voorbeeld voor BBB: ''Breek het monsterverbond!''

Opiniemei 31 2023, 20:00
In een tijd waarin de kartelpartijen lijken te heersen en de verliezers van de Provinciale Statenverkiezingen de winnaars van de Eerste Kamer-verkiezingen zijn geworden, is er gelukkig nog hoop voor de toekomst. Jan Dijkgraaf, bekend van het Briefje van Jan, wijst ons op het succesverhaal van de lokale politieke partij Echt voor Barendrecht (EVB), dat een lichtend voorbeeld kan zijn voor andere anti-establishmentpartijen.
EVB maakte in 2014 een spectaculaire entree bij de gemeenteraadsverkiezingen en werd direct de grootste partij met 9 van de 29 zetels. In 2018 groeide de partij zelfs verder naar 14 zetels, maar dat was voor de andere partijen geen reden om het EVB in het gemeentebestuur te dulden. Ze smeedden een monsterverbond en vergrootten zelfs het aantal wethouders om EVB buiten de deur te houden.
Maar wat er in 2022 gebeurde, was een duidelijk signaal. EVB behaalde maar liefst 20 van de 29 zetels en had geen enkele van de zes kartelpartijen meer nodig om te besturen. Het cordon sanitaire werd doorbroken en de Barendrechtse kiezers straften het monsterverbond genadeloos af, tot vreugde van Jan Dijkgraaf.
De zes kartelpartijen die in Barendrecht deel uitmaakten van het monsterverbond zijn dezelfde namen die we ook op landelijk niveau tegenkomen: VVD, GroenLinks, PvdA, CDA, D66 en SGP/ChristenUnie. De parallellen tussen Barendrecht en Nederland zijn opmerkelijk en bieden hoop voor andere anti-establishmentpartijen, waaronder BBB (BoerBurgerBeweging), waar Dijkgraaf zijn hoop op vestigt.
Het succes van EVB laat zien dat er nog altijd mogelijkheden zijn om het gevestigde politieke landschap te doorbreken en de belangen van de burgers voorop te stellen. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe een lokale partij kan groeien en het vertrouwen van de kiezers kan winnen, ondanks tegenwerking van de gevestigde orde.
De boodschap is duidelijk: met vastberadenheid en steun van de kiezers is het mogelijk om het monsterverbond te verslaan en een nieuwe wind te laten waaien in de politiek. Het is tijd voor een frisse blik, nieuwe ideeën en een eerlijke vertegenwoordiging van de bevolking.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).
Jan Dijkgraaf hoopt dat BBB, net als EVB, de kracht en steun zal vinden om af te rekenen met het monsterverbond en daarmee een luid en duidelijk signaal af te geven aan de gevestigde politieke orde. We moeten er wij bij aantekenen dat EVB zich wel als een slapaftreksel van JA21 gedraagt in Barendrecht. Lokaal besturend in Barendrecht, keurig binnen de lijntjes kleurend tijdens de coronatijd en uitvoering geven aan het asielbeleid, 500 asielzoekers plus 200 flexwoningen voor Oekraïners en statenhouders op de grens van Barendrecht en Rotterdam. Trap er niet in. Next!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten