shutterstock 1810350700

Taiwan getroffen door zwaarste aardbeving in 25 jaar: Verschillende doden en meer dan 50 gewonden

Buitenlandapr 03 , 11:00
Vanochtend is Taiwan getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. Een flinke beving dus, waarbij inmiddels 7 doden zijn gemeld en meer dan 50 gewonden zijn gevallen. De schade is immens en er wordt verwacht dat het aantal doden en gewonden nog zal oplopen.
De aardbeving was volgens het Taiwanese meteorologisch instituut de zwaarste in 25 jaar tijd. In 1999 werd het eiland getroffen door een zware aardbeving, waarbij zo'n 2400 mensen het leven lieten. Volgens de Taiwanese meetdienst had de beving van vanochtend een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. Het Japanse meteorologische instituut meldde zelfs een meting van 7,7.
In de stad Hualien, dicht bij het epicentrum, zijn gebouwen ingestort en zwaar beschadigd. De overheid roept op om niet de weg op te gaan vanwege mogelijke naschokken. Het openbaar vervoer heeft een tijd stilgelegen en vele Taiwanezen zitten momenteel zonder stroom. De president heeft het leger opgeroepen om reddingsoperaties op touw te zetten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
Japan en de Filipijnen hielden nog even hun adem in vanwege de mogelijkheid op een tsunami. Er zou sprake zijn van metershoge golven, maar dit werd later weer teruggedraaid. Ondanks de zware beving lijkt het dodental vooralsnog mee te vallen, zeker in vergelijking met de beving die 25 jaar geleden het eiland trof.
Hoewel het dodental nog wél zal oplopen, wordt naar verwachting niet net zo'n catastrofale impact verwacht als bij de beving uit 1999. De ravage die op beelden te zien is, liegt er niet om, en het herstellen van alle schade zal ook nog wel een tijd duren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten