dh 10554 geert wilders

Wilders eist openheid over banden tussen Nederlandse politici en Rusland: "Verdachtmakingen zonder bewijs"

Politiekapr 03 , 10:00
Geert Wilders benadrukt het belang van transparantie en helderheid binnen de Nederlandse politiek. Hij uit zijn zorgen over mogelijke "mist" die kan blijven hangen als er geen duidelijkheid komt over eventuele financiële banden tussen Nederlandse politici en Rusland. Hoewel hij begrip toont voor de voorzichtigheid van de minister in het vrijgeven van geheime informatie, roept hij op tot meer transparantie om verdere speculaties en verdachtmakingen te voorkomen.
De Tsjechische inlichtingendienst had gewaarschuwd over mogelijke Russische inmenging in de Nederlandse politiek. Wilders benadrukt dat het gebrek aan duidelijkheid schadelijk is voor het vertrouwen in de politiek en dat het belangrijk is om deze kwestie op te helderen.
De Jesse Klavers van deze wereld zullen dit natuurlijk continu blijven aangrijpen om partijen die niet pro-EU zijn in een kwaad daglicht te zetten. Zo wordt de PVV en Wilders zelf regelmatig beschuldigd van banden met het Kremlin, beschuldigingen die hij ten stelligste ontkent. Hij verwerpt deze aantijgingen als "verdachtmakingen zonder bewijs" en benadrukt dat noch hijzelf noch zijn partij geld van Rusland hebben ontvangen. Hij noemt de suggestie dat hun politieke standpunten te koop zouden zijn "abject en bezijden de waarheid".
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
Wilders pleit ervoor dat minister De Jonge aandringt op meer openheid van de Tsjechische regering over deze kwestie. Hoewel sommige partijen suggereren dat de Kamer zelf onderzoek zou moeten doen en meer transparantie zou moeten bieden over financiële stromen, merkt Wilders op dat de bevoegdheden van inlichtingendiensten nodig zijn om dit soort kwesties grondig te onderzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten