shutterstock 1968572182

The Twitter Files Part Two onthult dat Twitter werkte met zwarte lijsten om gebruikers te shadowbannen

Buitenlanddec 09 2022, 10:32
Bari Weiss, de oprichter van The Free Press, onthult in The Twitter Files Part Two dat Twitter zwarte lijsten had samengesteld. Hier moest mee voorkomen worden dat ongewenste tweets trending topic werden en werd actief de zichtbaarheid van hele accounts of zelfs trending topics beperkt. Dit allemaal in het geheim zonder gebruikers te informeren. Onwelgevallige geluiden werden dus actief aan banden gelegd. Deze grootschalige vorm van censuur is in het ''Vrije Westen" nog nooit vertoont. 
Twitter begon ooit zo mooi. Twitter had ooit de missie "om iedereen de mogelijkheid te geven om ideeën en informatie direct te creëren en te delen, zonder barrières." Onderweg werden toch barrières opgetrokken. Neem bijvoorbeeld Dr. Jay Bhattacharya ( @DrJBhattacharya ) van Stanford, die betoogde dat Covid-lockdowns schadelijk zouden zijn voor kinderen. Twitter plaatste hem in het geheim op een "Trends Blacklist", waardoor zijn tweets niet populair werden. 
Twitter ontkende altijd dat het zulke dingen deed. In 2018 zeiden Vijaya Gadde (toenmalig hoofd Juridisch beleid) en Kayvon Beykpour (hoofd product) van Twitter: "We gebruiken geen shadow ban." Ze voegden eraan toe: "En we schaduwen zeker geen verbod op basis van politieke standpunten of ideologie. Wat veel mensen 'shadowbanning' noemen, noemen Twittermanagers en -medewerkers 'Zichtbaarheidsfiltering'. Meerdere bronnen op hoog niveau bevestigden de betekenis ervan. Dit is gewoon Orwells 1984 in volle uitvoering. 
Men gebruikte de 'zichtbaarheidsfiltering' om zoekopdrachten van individuele gebruikers te blokkeren; om de reikwijdte van de vindbaarheid van een bepaalde tweets te beperken; om berichten van bepaalde gebruikers te blokkeren zodat ze nooit op de "trending"-pagina verschenen. Dit allemaal zonder medeweten van de gebruikers.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
We mogen blij zijn dat Elon Musk Twitter heeft gekocht. Twitter werd actief gebruikt door westerse mogendheden om de westerse bevolking te indoctrineren. Afwijkende meningen die afweken van het narratief werden actief tegengewerkt. Hopelijk is dit onder Musk echt verleden tijd en krijgen de meningen van links tot rechts nu onbeperkt ruim baan op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten