shutterstock 1034006569

Slavernijklagers stappen naar de rechter om de kabinetsexcuses voor het slavernijverleden op een andere datum te laten plaatsvinden

Politiekdec 09 2022, 9:48
Zal Rutte inmiddels al spijt hebben dat hij de D66 woke agenda slaafs uitvoert? Dat gezeur over het slavernijverleden hangt bij veel Nederlanders de keel uit. Helemaal nu een groep klagers (‘Wi Kon Na Wan’, ‘Mart Radio’, ‘Eer en Herstel’, ‘Afro-Caribische levensbeschouwing’ en ‘Keti Koti’) een kort geding aanspannen tegen de staat. De rechter moet het kabinet verbieden om op een door het kabinet gekozen datum ‘sorry’ te zeggen voor de rol van de Nederlandse staat in het slavernijverleden. Met dit ondankbare tuig moet men niet langer om de tafel willen zitten.
Dit is echt het what the fuck moment om mee wakker te worden. Wat wil dit tuig nog meer? Dit kabinet onderwerpt zich aan hun klaagzang en gaat nog betalen ook. Toch is dit niet genoeg voor deze beroepsklagers en subsidieslurpers. Nee ze blijven ontevreden, omdat ze eisen dat er nog geen excuses worden gemaakt op 19 december. Het kabinet moet eerst helder hebben waarvoor het zich verontschuldigt. Gekker moet het niet worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Deze agenda van Nederlandhaat is om te kotsen. Deze drammers vinden dat de voorbereiding van het kabinet voor de excuses onzorgvuldig is en schadelijk is voor nazaten van totslaafgemaakten. Schadelijk voor de nazaten van de totslaafgemaakten? Het kabinet hoort deze mensen te onderwerpen aan psychiatrisch onderzoek. Zulke gestoorde mensen horen tegen zichzelf in bescherming te worden genomen en horen zeker geen podium te krijgen. Dat zal de meest logische reactie van een regering met gezond verstand zijn. Het erge is nog wel dat een Nederlandhatende D66 rechter er waarschijnlijk weer in meegaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten