dalle 2024 06 25 165106 a dramatic scene at a london tube station showing a group of visibly jewish schoolchildren being confronted by a group of other schoolchildren with br

Waanzin in Londen: Joodse scholieren slachtoffers van antisemitische aanval in metro

Buitenlandjun 25, 15:45
In wat alleen maar kan worden omschreven als een schandalige uiting van antisemitische haat, zijn een groep Joodse schoolkinderen aangevallen bij het metrostation Belsize Park in noord-Londen. De aanval vond plaats rond 16:00 uur op maandag, terwijl de leerlingen op weg naar huis waren na een dag op school.
De Britse Transportpolitie (BTP) onderzoekt het incident als een haatmisdrijf. Volgens de eerste meldingen zouden de daders kinderen zijn van een andere school. De politie speurt momenteel de CCTV-beelden af in een poging om de schuldigen te identificeren.
Een verklaring van de BTP luidt: “Rechercheurs doen een oproep aan getuigen na een aanval op een groep Joodse schoolkinderen. Het incident wordt behandeld als een haatmisdrijf. De onderzoeken zijn gaande om de daders te identificeren, die vermoedelijk kinderen van een andere school zijn.”
De politiegegevens laten zien dat het aantal antisemitische haatmisdrijven in Londen vorig jaar verdrievoudigd is. Het aantal incidenten steeg van 562 in 2022 naar 1.729 in 2023, een toename van meer dan 200 procent. De Metropolitan Police meldde vorig jaar dat er een bijzonder scherpe stijging was in meldingen van antisemitisme rond de tijd van de Hamas-aanval op Israël in oktober. Tussen 1 oktober en 18 oktober werden 218 incidenten gemeld.
Het is onmiskenbaar dat dit soort aanvallen een direct gevolg zijn van de spanningen die worden geïmporteerd vanuit bepaalde islamitische gemeenschappen. Zoals Laurence Fox terecht opmerkt in zijn tweet zijn Joodse kinderen gewoon niet meer veilig, en dat komt doordat Londen totaal is afgebroken. Onder leiding van 'sociaaldemocratische' massa-immigratie pushers. Net als Amsterdam in Nederland.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is tijd om deze realiteit onder ogen te zien en te stoppen met het bagatelliseren van de oorsprong van deze haat. De cijfers spreken voor zich, en het is duidelijk dat er iets fundamenteel mis is als kinderen het doelwit zijn van dergelijke kwaadaardige aanvallen.
Maar de ware oorzaak hiervan mogen we natuurlijk niet benoemen, want stel je voor dat je 'islamofoob' bent. Dát is pas erg. Dan maar accepteren dat een paar Joodse kinderen in elkaar worden geslagen zo nu en dan. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten