shutterstock 508740076

Wauw! Acteur Kevin Spacey moet man $31 miljoen (!) betalen vanwege seksueel wangedrag

Buitenlandaug 05 2022, 11:14
House of Cards-acteur Kevin Spacey werd enkele jaren geleden beschuldigd van seksueel wangedrag. Zijn slachtoffers waren mannen. Er lopen verschillende rechtszaken tegen hem. In één van die zaken is hij veroordeeld tot het betalen van $31 miljoen aan productiemaatschappij MRC.
Gedurende de eerste vier seizoenen van House of Cards was Spacey echt the man. Hij kreeg enorm veel complimenten voor zijn rol als Frank Underwood, en terecht. Het karakter dat hij neerzette was namelijk echt geweldig. Een Machiavelliaan pur sang - en voor mensen die de politiek op de voet volgde heel geloofwaardig. Zó geloofwaardig, zelfs, dat het ronduit eng was.
Maar dat veranderde toen hij beschuldigd werd van seksueel misbruik/dan wel seksueel wangedrag. Acteur Anthony Rapp beweerde bijvoorbeeld dat Spacey hem jaren geleden, toen hij 14 was, probeerde in te palmen toen hij te veel gedronken had. Kort daarop kwamen er allerlei andere meldingen. Zo loopt er in Engeland een zaak tegen hem met drie beschuldigers. 
Een andere zaak was aangespannen tegen Spacey door productiemaatschappij MRC. MRC heeft House of Cards geproduceerd. Het bedrijf ging achter Spacey aan omdat hij ook beschuldigd is door verschillende mannen die voor de Netflix-serie werkten, waardoor a) seizoen zes ingekort werd van 13 naar 8 afleveringen, en b) hij zelfs helemaal vervangen moest worden in dat seizoen. Dat kostte MRC miljoenen en nog eens miljoenen.
De rechter is het nu eens met MRC en heeft Spacey veroordeeld tot het betalen van $31 miljoen. Het gaat om $29,5 miljoen 'in schade' en $1,5 miljoen 'in kosten en vergoedingen.' Spaceys advocaten probeerde een einde aan deze zaak te maken door te stellen dat het gedrag van Spacey eigenlijk heel onschuldig was en neerkwam op "wat paardje rijden" (nee, dat is geen grap). Oké, ja, hij maakte wat opmerkingen tegen jongemannen, maar hé, dat hoort bij het leven.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Daar ging de rechter dus niet in mee. MRC had de schade "op redelijk conservatieve wijze berekend" en zich alleen maar gebaseerd op aantoonbare kosten.
Overigens lijkt het erop dat Spacey - die naar de beschuldigingen van Rapp bekendmaakte homoseksueel te zijn - voorlopig nog steeds aan het werk kan in Hollywood. Hij heeft één of twee filmrollen verloren, maar hij speelt wel in een aankomende film Peter Five Eight. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten