shutterstock 2182534725

Formule 1-wonderboy Oscar Piastri gaat vanaf 2023 racen voor McLaren, Ricciardo is WEG

sportaug 05 2022, 10:52
In de Formule 1 was het de afgelopen dag één grote soap. Niet omdat er een GP gereden wordt, de heren coureurs en teams zijn namelijk met vakantie. Maar toch is het helemaal losgegaan. Hoe? Nou, het draait allemaal om wonderboy Oscar Piastri.
Oké, dit is wat er aan de hand is. Dubbel voormalig wereldkampioen Fernando Alonso racet dit jaar voor Alpine, het team dat tot dit jaar Renault heette en nog steeds gebruik maakt van een motor van die automaker. Alpine bood hem een nieuw contract aan, maar alleen op jaarbasis. Ze wilden hem in 2023 nog hebben, en daarna moest hij maar wat anders gaan doen. Hij wordt ouder, hij kon een rol krijgen in het team als teamleider of iets dergelijks.
Maar Alonso wil dat helemaal niet. De man voelt zich nog steeds prima. En dus liet hij op 1 augustus opeens out of the blue weten dat hij voor 2023/2024/2025 een contract heeft getekend bij Aston Martin. 
Oeps.
Alpine kwam daar pas achter toen Alonso dit bekendmaakte.
En dus waren de Fransen wat in paniek. Maar wacht, dachten ze, zij hebben reservecoureur Oscar Piastri, één van de grootste talenten van de afgelopen jaren, onder contract staan. Maar toen kwamen er geruchten dat Piastri een overstap zou maken naar een ánder team, te weten McLaren.
Alpine was daar niet blij mee en kwam met een officieel persbericht waarin werd verklaard dat Piastri vanaf 2023 in de Formule 1 zou rijden voor dat Franse team.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Piastri dacht daar zelf helaas heel anders over. En daar maakte hij geen geheim van. Meneer plaatste namelijk gewoon een tweet waarin hij even duidelijk maakte hoe het echt zat.
"Ik begrijp dat, zonder mijn toestemming, Alpine F1 een persverklaring hebben doen uitgaan waarin gesteld wordt dat ik volgend jaar voor hen rijd. Dit is onjuist en ik heb geen contract met Alpine voor 2023. Ik ga niet voor Alpine rijden volgend jaar," aldus Piastri.

I understand that, without my agreement, Alpine F1 have put out a press release late this afternoon that I am driving for them next year. This is wrong and I have not signed a contract with Alpine for 2023. I will not be driving for Alpine next year.

386.2K
Reply
Dat is heel vervelend voor Alpine, want het team verliest zo opeens een tweevoudig wereldkampioen én hét grote talent dat het team heeft. Of had.
Sindsdien is het wat stiller rond Piastri. Het heeft er alle schijn van dat de teams achter de schermen een strijd voeren. En ja, dat klopt. Want RacingNews365 bericht nu dat de autosportfederatie FIA naar een contract heeft gekeken dat Piastri heeft getekend bij McLaren. Ook kan de FIA zien hoe zijn contract met Alpine eruitziet. De conclusie van de FIA? 
Zijn contract met McLaren is geldig, Alpine kan hem niet claimen.

Daniel Ricciardo

Natuurlijk heeft McLaren momenteel al twee coureurs: Lando Norris en Daniel Ricciardo. Norris heeft net een verlenging getekend. Die is er nog voor jaren en jaren. Maar Ricciardo's contract loopt ook nog anderhalf jaar door. Let wel, dit is geen voetbal waar contracten zomaar even ontbonden worden. In de Formule 1 betekent een contract zowaar dat je een échte overeenkomst met elkaar hebt voor een bepaalde duur.
De vraag is nu dus: wat gebeurt er met Ricciardo, de man die het teleurstellend slecht doet bij McLaren, maar die in zijn tijd bij Red Bull (met Max Verstappen) een prima coureur was met redelijk wat overwinningen en behoorlijk veel podiums?
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Waarschijnlijk is de beste optie voor Ricciardo een terugkeer naar Alpine waar hij in 2019 en 2020 al voor reed toen hij Red Bull verliet.
En zo niet? Nou, dan kon het weleens einde oefening zijn voor Ricciardo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten