barack obama gefbac8a86 1920

Witte Huis roept techbedrijven op het matje: "Ethische, wettelijke en morele plicht om ervoor te zorgen dat producten veilig zijn"

Buitenlandmei 05 2023, 14:00
Volgens vicepresident Kamala Harris hebben techbedrijven de morele verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de systemen voor kunstmatige intelligentie veilig zijn. De vicepresident en president Joe Biden hebben eerder deze week de directeuren van grote techbedrijven in het Witte Huis ontvangen. Tijdens de ontmoeting bespraken ze de mogelijke bedreigingen van AI-systemen en hoe ze kunnen samenwerken om deze problemen aan te pakken.
Verschillende techbedrijven, waaronder Microsoft, Google en OpenAI, hebben in de afgelopen maanden AI-systemen ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is het ChatGPT-systeem van OpenAI dat op verzoek van gebruikers hele teksten kan schrijven. Microsoft bouwde dit systeem in zijn zoekmachine Bing en Google kwam vervolgens met een eigen vergelijkbaar systeem met de naam Bard, dat later ook in de zoekmachine zal worden geïntegreerd.
Deze systemen zijn getraind om woorden op een logische manier achter elkaar te zetten, maar niet om de waarheid te vertellen. Dit heeft geleid tot zorgen bij toezichthouders en overheden, aangezien AI-systemen inbreuk kunnen maken op maatschappelijke rechten en privacy en het vertrouwen in de democratie kunnen ondermijnen.
Kamala Harris benadrukte echter dat kunstmatige intelligentie "een van de krachtigste technologieën van dit moment" is en de potentie heeft om "de levens van mensen te verbeteren en een aantal van de grootste maatschappelijke problemen aan te pakken". Daarom moeten overheden, bedrijven en andere maatschappelijke partijen samenwerken om de uitdagingen rond AI aan te pakken.
"Techbedrijven hebben de ethische, wettelijke en morele plicht om ervoor te zorgen dat hun producten veilig zijn", zei Harris na afloop van de ontmoeting. Ze vindt dan ook dat deze bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen voor de mogelijke gevaren van AI-systemen en samenwerken met overheden en andere belanghebbenden om deze problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat deze technologieën veilig worden ingezet.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten