Actievoerders eisen verplaatsing van beeld Peerke Donders in Tilburg vanwege vermeend Racisme

Actievoerders eisen verplaatsing van beeld Peerke Donders in Tilburg vanwege vermeend Racisme

Het zoveelste voorbeeld van overdreven gevoeligheid en het buigen voor politieke correctheid is weer aan de oppervlakte gekomen, dit keer in Tilburg. Een groep actievoerders heeft zich beklaagd over het beeld van Missionaris Peerke Donders, en heeft zelfs de rechter verzocht om het beeld te verplaatsen naar een museum, allemaal vanwege de belachelijke bewering dat het beeld racistisch zou zijn.

Kenneth Cuvalay, een van de actievoerders, beweert dat zijn voorouders op het beeld als hulpeloos en minderwaardig worden afgebeeld. Hij voelt zich beledigd en denkt dat Peerke Donders op zijn voorouders neerkijkt. Het is niet te bevatten dat iemand zo ver kan gaan in het vinden van vermeend racisme. Het beeld toont Peerke Donders die zegeningen geeft door middel van een handoplegging. Het is een teken van genade en compassie.

De gemeente Tilburg heeft geprobeerd tegemoet te komen aan de gevoeligheid rondom het beeld door een informatiebordje te plaatsen. Ze leggen uit dat dergelijke verbeeldingen destijds gebruikelijk waren, maar tegenwoordig worden gezien als een symbool van koloniale overheersing. Gelukkig heeft de bestuursrechter ingezien dat deze zaak niet thuis hoort in de rechtbank en heeft hij de actievoerders naar de burgerrechter verwezen.

Het is echter wel zorgwekkend dat de rechtbank de argumenten van de eisers als "voorstelbaar" heeft erkend. Dit geeft hen een morele overwinning en moedigt hen aan om door te gaan met hun strijd. Laten we niet vergeten dat dit slechts het begin is van hun campagne om de geschiedenis te herschrijven en onze cultuur te vernietigen.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Lees meer over:
slavernij Beeldenstorm Tilburg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties