shutterstock 1618952848

Eindeloze discussie rond standbeeld J.P. Coen voortgezet: Hoorn buigt weer voor politieke correctheid

Cultuurfeb 08, 13:00
Het is ronduit beschamend: de gemeente Hoorn blijft maar draaien en kronkelen als een paling in een emmer snot wanneer het aankomt op het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen. In wat ontaard is in een potsierlijke vertoning van politieke lafheid, heeft de Hoornse gemeenteraad wéér geen knoop doorgehakt over de toekomst van dit historische monument bericht de NOS. In plaats daarvan roepen ze op voor meer ‘stadsgesprekken’ – een eufemisme voor het eindeloos vooruitschuiven van een besluit, bang om een standpunt in te nemen dat ook maar enigszins ruggengraat vereist.
Coen, een figuur die onlosmakelijk verbonden is met de Nederlandse geschiedenis, wordt nu geofferd op het altaar van de politieke correctheid. Een man die ontegenzeggelijk bijdroeg aan de welvaart en ontwikkeling van ons land, wordt nu door hedendaagse moralisten neergezet als niets minder dan een schurk. En waarom? Omdat het huidige klimaat van historische revisie en culturele zelfkastijding eist dat we onze voorouders beoordelen met de normen van vandaag.
De gemeenteraad van Hoorn, geleid door angsthazen en morele hoogvliegers van D66 en GroenLinks, schijnt meer geïnteresseerd in het spelen van politiek veilige spelletjes dan in het behoud van onze nationale geschiedenis. Het feit dat deze kwestie al jaren aansleept, toont aan dat men liever kiest voor de weg van de minste weerstand dan voor het maken van harde, maar noodzakelijke beslissingen.
“Een tweede ronde stadsgesprekken,” roepen ze. Alsof meer gepraat met de inwoners plotseling een magische oplossing zal bieden voor een debat dat in feite gaat over de vraag of we onze geschiedenis durven te omarmen, warts and all. Het is een klassiek voorbeeld van politieke onwil en een gebrek aan leiderschap, een schouwspel dat niets minder is dan een schande voor het erfgoed van onze natie.
Eindeloze uitstel en het gebrek aan besluitvorming schoffeert de inwoners van Hoorn. Het is hoog tijd dat we ophouden met deze zelfkastijding en het eeuwige geweeklaag over onze historische figuren. Het standbeeld van Coen verdient zijn plek in het openbaar, als een herinnering aan onze complexe en rijke geschiedenis, niet als een speelbal voor hedendaagse politieke correctheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Hoorn, en Nederland als geheel, moet ophouden met deze geschiedkundige navelstaarderij en trots staan op ons verleden. Het is tijd om de geschiedenis te accepteren zoals deze is: niet altijd mooi, maar altijd de onze. Laten we stoppen met het buigen voor de grillen van een luidruchtige minderheid en ons erfgoed met trots verdedigen. Het is nu of nooit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten