whatsapp image 2022 05 19 at 11

Rita Verdonk: ''Hart voor Den Haag heeft nu ''eventjes geen tijd'' voor raadsconferentie na debacle debat over spreidingswet''

Binnenlandfeb 08, 12:00
Na het blootleggen van de lakse houding van de Haagse gemeenteraad, is Rita Verdonk even helemaal klaar met de politieke elite uit de Hofstad. Met een debat dat meer weg had van een politiek theekransje dan een serieus gesprek over de zorgwekkende consequenties van de Spreidingswet en de demografische ontwikkelingen, heeft de raad zichzelf te kijk gezet als een orgaan dat haar eigen rol in de democratie niet serieus neemt. Diverse raadsfracties hadden zelfs geen inbreng omdat zij daar ''geen tijd vanwege overvolle agenda's'' voor hadden. Gekker moet het niet worden! Dus heeft Hart voor Den Haag nu ''eventjes geen tijd'' voor de raadsconferentie.
"Wij krijgen er nu ineens ruim 2500 nieuwkomers per jaar bij", verklaart een verbijsterde Verdonk, tegenwoordig raadslid voor Hart voor Den Haag, terwijl de meeste partijen in de raad zich verschuilen achter 'volle agenda's' en inhoudelijke discussies angstvallig uit de weg gaan. Het is een schandalige vertoning van politieke gemakzucht, waarbij de grootste uitdagingen waar onze stad voor staat – waaronder woningnood, toenemende criminaliteit en een nijpend tekort aan openbare diensten – worden genegeerd ten faveure van politieke correctheid en een angst om de realiteit onder ogen te zien. De woede richt zich hier ook op de VVD, De VVD de partij van Bolkestein en van dezelfde Verdonk die stonden voor een streng maar rechtvaardig immigratiebeleid heeft tegenwoordig veel rechtse praatjes maar de uiteindelijke daadkracht is erg magertjes. Dat bewees ook hun inbreng bij dit debat weer. Verdonk is klaar met deze opstelling van de VVD.
De reactie van D66, die blijkbaar meer begaan is met het welzijn van nieuwkomers dan met de levenskwaliteit van de Haagse burgers, is ronduit ontluisterend. Verdonk stelt terecht de vraag: "Waarom komt D66 altijd op voor nieuwkomers en niet voor de Haagse burgers?" Het antwoord is een pijnlijke illustratie van het feit dat voor sommige partijen de idealen van de rechtsstaat een excuus zijn geworden om de noden van de eigen bevolking te negeren. Laten we snel van deze kul van Omtzigt afscheid nemen. Door de rechtsstaat voor het bestaansrecht van Nederlanders te trekken komen uiteindelijk veel mensen in de kou te staan.
De beslissing van Hart voor Den Haag om de voor vrijdag geplande raadsconferentie links te laten liggen is dan ook een krachtig statement. In een stad die kreunt onder de druk van ongecontroleerde bevolkingsgroei, is het tijd dat volksvertegenwoordigers hun verantwoordelijkheid nemen en de serieuze problemen aanpakken in plaats van zich te verstoppen achter smoesjes over 'volle agenda's'.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit debacle rond het extra raadsdebat is geen politieke truc voor de krantenkoppen, maar een noodkreet voor het adresseren van reële zorgen die leven onder de inwoners van Den Haag. Het wordt hoog tijd dat de Haagse gemeenteraad haar rol serieus neemt, de bewoners niet langer schoffeert en eindelijk opkomt voor de belangen van haar burgers. De oproep van Verdonk is duidelijk: genoeg is genoeg. Het is tijd voor actie, niet voor meer politiek wegkijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten