screen shot 2024 05 10 at 190835

Filmpje! Israëlische media dagen crew Joost Klein uit: 'Waar ben je?!'

Cultuurmei 10, 18:18
Israëlische media hebben Joost Klein en zijn crew vandaag uitgedaagd achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Met name Dov Gil-Har van Kann News ging op zoek naar Klein en z'n team om ze publiekelijk uit te lachen. Toen ze teruggeduwd werden deden de 'journalisten' van Kann alsof zij het slachtoffer waren. "Raak me niet aan!"
Gil-Har en zijn team hebben de beelden van de pesterij zelf op X gezet. Je kunt daar zien hoe ze Klein en zijn crew - zijn teamleden stonden duidelijk klaar om te oefenen - lastigvallen. Ze proberen duidelijk de draak met hem te steken, ongetwijfeld omdat ze weten dat hij in ieder geval tijdelijk geschorst is - waarschijnlijk vanwege zijn opmerkingen gisteren tijdens de persconferentie, maar mogelijk ook vanwege iets dat achter de schermen heeft plaatsgevonden.*
De Israëlische 'journalist' loopt heel bewust met zijn telefoon in zijn hand op Klein en zijn crew af en roept: "He, meneer Klein, waar was je?! We hebben je gemist op het podium!" Bodyguards van Klein zorgden ervoor dat Gil-Har niet dichterbij kon komen bij Klein. Ze hielden hem tegen, waarop die zei: "Please don't touch me, please don't touch me."
Na die uitspraak kijkt Gil-Har naar de camera met een blik die duidelijk wilde zeggen: "HAHAHAAHAHHA."

תקרית חריגה באירוויזיון: נציג הולנד, ששובץ בין עדן גולן לנציגת לוקסמבורג, הישראלית טלי גולרגנט, לא הופיע לחזרה. איגוד השידור האירופי הודיע: "חוקרים אירוע שבו היה מעורב, הוא לא יעלה לחזרות עד להודעה חדשה". @DovGilHar ניסה להבין מדוע לא עלה להופיע, אך נהדף בידי מאבטחיו

866
Reply

Kritiek

Op X wordt er fel gereageerd op de actie van de Israëlische 'journalist.' De Nederlander Marc, bijvoorbeeld, vraagt: "Dus jullie vallen de Nederlandse delegatie lastig en nu spelen jullie zelf het slachtoffer? [Typisch] Israëlisch gedrag."
Een andere X-gebruiker, ene Cole, denkt daar net zo over: "Israël valt mensen lastig en maakt zichzelf dan het slachtoffer? Wat is nieuw?"
"De Israëlische delegatie heeft de memo duidelijk niet ontvangen," schrijft X'er Marcelo Carranza Jordan, "want voor hen is de competitie niets meer dan vrij terrein om andere deelnemers te lastig te vallen. Mensen zijn al ongemakkelijk met de aanwezigheid van 🇮🇱 in de competitie, maar het kan hen gewoon niets schelen."
"Het feit dat deze man vrij rondloopt om mensen te provoceren en een reactie uit te lokken, zegt alles wat er te zeggen valt over hoe de EBU zich in bochten heeft gewrongen om Israël te accommoderen, te beschermen en te prioriteren boven alles en iedereen, ten nadele van LETTERLIJK elke andere deelnemende natie," stelt een andere X'er.
Weer een andere X'er zegt dat de 'journalist' in de video "dezelfde manipulatieve en misogynistische (en daarbovenop pro-genocide) man [is] die Eden adviseerde om gisteravond tijdens de persconferentie niet te antwoorden op een respectvolle vraag. Hij provoceert hier duidelijk ook een conflict."
Flopjul is het daarmee eens. "Waarom vallen jullie het team van Joost lastig?" vraagt deze persoon aan Kann News. "Jullie zijn niet in de positie om dat te doen. Als er iets mis is met Joost (wat ik aanneem dat jullie daarmee te maken hebben gezien de toon die jullie aanslaan tegenover Joosts team), dan zal de EBU dat afhandelen."
En dan is deze opmerking er ook nog van Yoran: "Jullie laten ons precies zien waarom Israël uit de competitie verwijderd had moeten worden. Schaamteloos gedrag."
Ik heb geprobeerd om opmerkingen te vinden van mensen die de Israëliër steunen, onder de tweet in kwestie, maar die kon ik niet vinden. Op andere plekken is er wél veel kritiek op Joost Klein, en pro-Israël. Maar de reacties onder de video van deze Israëlische 'journalist' die Klein en z'n crew duidelijkl uitdaagt zijn echt alleen maar negatief voor hemzelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten